1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. alder og vægt?

alder og vægt?

nysgerrig

nysgerrig

68 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

hej . hvornår skal man begynde og tænke over sin vægt? jeg er 16 år, og vejer 50 kg, og er ca 1.61 høj. jeg syntes at jeg har ret store hofter(hvilket næsten alle teenagere syntes). men stadig vil jeg gerne af med dem. jeg er begyndt at tænke rigtigt meget over hvad jeg spiser. motion følger dog ikke helt med hver dag(selv om den helt sikkert burde). jeg er bange for at jeg er begyndt at gå for meget op i min vægt. jeg har ikke spist chips, kage, slik siden nytårsaften. det er ikke rigtigt noget problem, trangen er ikke så stor. kun en gang imellem kan jeg få rigtigt meget lyst til kage - men spiser ingen. er også begyndt at få sundere vaner herhjemme som fuldkornsprodukter, grøntsager og sådan. - jeg tror bare at mad er begyndt at fylde for meget? er rigtigt, rigtigt, rigtigt bange for at overspise, og spiser tit så lidt som muligt. en overgang spiste jeg utroligt lidt, og havde ikke rigtigt noget energi, hvilket jeg godt kunne se der var dumt. er bange for at gå få meget op i det. er på efterskole så kan ikke helt kontrollere hvor meget fedt der er i kød osv, og om vi får hvide ris, pasta. prøver at spise ude så lidt som muligt. oftest får jeg meget tit dårlig samvittighed når jeg har spist, og hvis jeg skal være ærlig tænker jeg konstant på mad. tjekker også tit på kcal.dk om hvor meget jeg har spist, og læser tit på hjemmesider som altomkost.dk og iform.dk. - en typisk dag; morgen: havregryn med rosiner, letmælk formiddag: gulerødder eller halvt æble. middag: kød, salat, evt lidt kartoffel, pasta , ris (ingen sovs, dressing, hvidt brød osv. ) eftermiddag: sjældent lidt frugt. aften: salat, et stk rugbrød med æg og rejer (og tit laks) sen aften: helst intet, men evt gulerødder. dyrker fodbold to gange om ugen, ca 2-3 timer. og så er der gymnastik i ca 2-3 timer om ugen også. tænker jeg for meget over det? + overvejer at spise kage til min fødseldag men er rigtigt bange for at jeg så vil spise mindre af det andet, og får sikkert sindsyg dårlig samvittighed.

lige til slut vil jeg lige sige at mange har kommenteret at jeg har tabt mig. egentlig er jeg ligeglad med hvad jeg vejer, vil bare gerne se pæn og nydelig ud.

bettina-80b4029d94

bettina-80b4029d94

55 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg synes det er rigtig positivt at du er bevidst om at du måske har lidt for meget fokus og restriktioner på mad. Det er jo det første (og største) skridt at erkende at man måske har en overdreven fokus på sund mad. Du skal jo tænke på at du stadig er ung og har brug for masser af næringsstoffer! Der er desværre rigtig mange andre piger der har det som dig.

Du er jo alt andet end tyk og dit BMI er på ca. 19 hvilket er sundt og normalt. Den bør ikke komme længere ned!

Så længe du træner og er fysisk aktiv dagen igennem så synes jeg bestemt at du skal unde dig en kage indimellem og specielt på din fødselsdag!!

Har du evt nogen du kan snakke med? Fokus bør bestemt være på at du er sund og rask. At du så ovenikøbet hører fra andre at du ser godt ud skal du bare tage til dig og huske på!

Go' fødselsdagSmile

nord-5c75f3667d

nord-5c75f3667d

25 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg synes bestemt ikke det skal hænge sammen med alder. Du bør helt sikkert fokusere på at du ser godt ud og så prøve at fjerne den overdrevede fokus på maden og få et naturligt forhold til den.

Min anbefaling ville klart være at få en diætist til at hjælpe dig og forstå hvor vigtigt det er - ikke mindst fordi du ikke er ældre- at du får alle de næringstoffer du skal have!! Det kan påvirke dig senere i livet hvis du får for lidt nu!

 

Held og lykke!

nysgerrig

nysgerrig

68 indlæg
 • Skrevet

jeg ved heller ikke om jeg bør tabe mig mere.  Men jeg vil bare gerne se rigtigt godt ud til sommmer, så hver gang at jeg spiser er jeg bange for at tage det på. Kan godt høre hvor dumt det lyder.

- er begyndt at gå lidt mere op i mine portioner i stedet for at sulte mig. så har jeg bare gjort dem lidt mindre. men kan ikke finde ud af hvor meget jeg skal spise på en dag. der står omkring 1800-1900kcal. Men ved ikke hvordan jeg skal fordele ordentligt. Kunne godt tænke mig at snakke med en diætist eller en der har forstand på det, men gider ikke blande min mor ind det.

men tak for svaret :)

Vivian

Vivian

4 indlæg
 • Skrevet

Hej Nysgerrig..

Jeg må indrømme at der tændes lidt røde lamper når jeg læser dit indlæg. :(

Du bør absolut ikke tabe dig mere, og med hensyn til hvor meget du skal spise af det forskellige vil jeg sige at det ikke er noget du skal tænke specielt meget over da det jo altsammen er sunde ting du får. Du vokser jo stadigvæk, og hvis din krop ikke får alt det den har brug for så stopper du med at vokse og udvikle dig. Og det kan desværre have følger i fremtiden.

Det lyder som om du får en del motion på efterskolen, og derfor skal din krop jo igen have noget at arbejde med så du ikke bliver træt og ugidelig.

Ved ikke om du har haft fødselsdag, hvis ikke ønskes du tillykke med dagen, og nyd så det stykke kage.. :) 

Vivian

nysgerrig

nysgerrig

68 indlæg
 • Skrevet

Hej:)

- Du har måske ret. Men syntes bare ikke at min krop er så veltrimmet som mange af de andres.

Jeg vil godt indrømme at jeg måler meget mig selv med andre. Men det er som om at hver gang jeg kigger på mig selv i spejlet føler jeg at jeg ikke gør nok? er bare ikke tilfreds med min kropsbygning. Ved godt man aldrig bliver tilfreds. Men jeg får det virkeligt skidt af at kigge på den. Specielt er mine hofter meget tydelige i forhold til resten af min krop. Har tabt mig på arme, ben, mave, ansigt, bryster osv. Men mine hofter vil ikke forsvinde.

Steen75

Steen75

4 indlæg
 • Skrevet

Hej  nysgerrig

Jeg vil bare sige at BMI kun er vejledene, jeg har en ven der ifølge BMI er på ca 35-38 Hvilket vil sige overvægtig eller svært overvægtig, men manden er pumpet og har store muskler så han er ingen af delene,

Det helt fint du har fokus på din kost, men bare tag det roligt du er 16 du skal bruge 5 år endnu før du er fuld voksen. du kan sagten spise kage til din fødselsdag det kun en gang om året =) Nu har jeg ikke det store kenskab til gymnastik, men du kan evt spæde din træning om med lidt styke træning, du behøver ikke frygte du bliver kæmpe stor, det bliver man ikke uden doping, alle mennesker har et naturligt stop, det kan varigere fra person til person. Også selv om du er pige kan du sagtens styrke træne de kan fra naturens side ikke anlægge sig så store muskler.

Håber det var en hjælp.

Mvh steen

tonie kristoffersen

tonie kristoffersen

41 indlæg
 • Skrevet

Hej med dig. Det lyder bestemt ikke sundt det du har gang i, det er for meget fokus at give sin kost, og for mange bekymringer at have på den baggrund. Men jeg kender det, selvom jeg nu er en gammel pige på 45, har jeg haft det præcist som dig, og det værste er må jeg indrømme, at det ikke har sluppet mig endnu. Men jeg lever med min "hemmelige spiseforstyrrelse", som er blevet til en del af mig, jeg er normal at se på, men tænker alt for meget på mit fødeindtag. Fra jeg var 16 til 24 var jeg altid på skrump, jeg er et meget målrettet og standhaftigt menneske og hvis jeg vil kan jeg tabe mig, når som helst. Det gjorde jeg også da jeg var ung, hvilket har resulteret i at jeg har fået en kronisk ubalance i mit system. Jeg vejer og kontrollerer min vægt hver dag. >Hvis bare jeg havde vidst det jeg ved nu, da jeg var 16. Men det handler om, at du skal søge og få omsorg, du skal tro på du er god nok som du er, interessere dig for noget andet end kost og motion, i hvert fald i det overdrevne omfang du gør lige nu og så skal du prøve at sætte dit liv i et lidt større perspektiv: Livet er kort og skrøbeligt, vi ved aldrig hvor længe vi er her, der er folk i verden, der er i krig og som sulter. Find din identitet igennem nogle andre ting end kost og motion, find måske nogen du kan være noget for, så vil du opleve du får noget igen. Måske kan du ikke bruge din mor, men når jeg læser dit brev, synes jeg du skriger på moderlig omsorg, accept og opmærksomhed, måske skulle du alligevel prøve at lukke din mor lidt ind, selvom jeg ved mødre kan være frygtelige, jeg har selv 3 teenagedøtre!  Mange hilsner Tonie 

NPNP

NPNP

97 indlæg
 • Skrevet

Tonie: Må jeg evt. få din mail, så jeg kan skrive til dig? Jeg er en pige på 18 år, og har selv lidt af (og gør vel egentlig stadig) af en spiseforstyrrelse. Dit indlæg har gjort indtryk på mig, og ville elske, hvis noget af din selvindsigt og erkendelse kunne smitte af på mig :)

NPNP

NPNP

97 indlæg
 • Skrevet

Tonie: Må jeg evt. få din mail, så jeg kan skrive til dig? Jeg er en pige på 18 år, og har selv lidt af (og gør vel egentlig stadig) af en spiseforstyrrelse. Dit indlæg har gjort indtryk på mig, og ville elske, hvis noget af din selvindsigt og erkendelse kunne smitte af på mig :)