1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Afsluttet af behandling mod anoreksi - Nu i vil...

Afsluttet af behandling mod anoreksi - Nu i vildrede!

nina1991

nina1991

2 indlæg
  • Skrevet

Hej

Jeg er en ung kvinde på 22 år(166 cm 51 kg).

Min situation er således at jeg i en længere periode har været indlagt på et sengeafsnit(gik fra 39 til 56 kg). Da jeg nåede min målvægt(55,4 kg) blev jeg, for at lette overgange, overført til en 3-dages behandling på et dagshospital.. Herefter gik det ned ad bakke. Jeg tabte mig igen til 52 kg, fordi jeg ikke kunne "finde ud af" at følge den kostplan, jeg fik udleveret, hvilket nu har resulteret i, at jeg er blevet afsluttet fra behandlingen og må klare mig selv.

Jeg vejer pt. 50 kg og er bange for, at det forsætter, for jeg aner ikke hvad jeg skal spise for at holde vægten og er så ufattelig vægtangst, at jeg spiser således at jeg ved at jeg hvert fald ikke tager på. Inderst inde ved jeg godt at jeg nok taber mig af den kost jeg får, men jeg har heller ikke lyst til at tage mere på - jeg har bare et inderligt ønske om at komme igang med at træne på et normalt niveau. Tidligere trænede jeg for meget og har erkendt, at hård styrketræning og løb, nok ikke er dér jeg finder glæden.

Min vægt er nok ikke alarmerende og jeg føler selv at jeg ligner noget der er løgn, da det jo ikke just er en veltrænet krop, der er kommet ud af 6 mdr.'s indlæggelse hvor store mængder fuldfed pikantost, letmælk og brød har været en del af mit daglige indtag.

Jeg tror ikke pt. at jeg er klar til at skulle op på min målvægt(55,4 kg), men jeg har heller ikke lyst til at tabe mig igen! Min tidligere tendens til tvangsmotion gør, at jeg er bange for, om jeg nogensinde kan finde motivationen og lysten til at dyrke motion igen! Mit størst ønske er, at finde noget motion, som jeg føler for, udelukkende af sundhedsmæssige årsager med henblik på at stramme kroppe op, blive stærk og finde velvære igen, men i samme omgang også finde ud af hvad jeg kan tillade min krop at spise, for ikke at tage for meget på.

Mine dårlige vaner er begyndt at komme igen: fedt og sukker er skåret væk, jeg "tør" kun spise grøntsager, frugt og kød, jeg spiser ikke måltider, hvor jeg ikke har været fysisk aktiv imellem, da jeg i mit hovede dermed ikke har gjort mig "fortjent" til mad! Jeg føler mig doven, slasket og klam, når jeg ikke cykler på ture til bussen eller vader hvileløst rundt. Desuden har jeg svært ved at tage mad, uden at nogen siger jeg skal tage den, fordi jeg i såfald føler mig grådig. Det resultere i at der er nogle måltider jeg ikke får. Kun morgenmad og aftensmad, får jeg altid.

Det kunne være rart med hjælp og at høre fra ex-spiseforstyrrede eller nogen med erfaringen indfor kost- og træningsplanlægning.

På forhånd: af hjertet tak! Jeg vil så nødigt indlægges igen, da mit drømmestudie starter til sommer(hvilket dog åbenbart ikke motivere mig nok til at kunne spise en frikadelle til aften eller putte rosiner på min morgenmad!).RosesAreRed

RosesAreRed

4278 indlæg
  • Skrevet

Du er nødt til at tale med nogen - din læge, dine forældre, eller hvem du nu har mod på at gå til - og fortæl at du ikke er rask endnu. For det er du tydeligvis ikke, du har brug for mere hjælp og støtte! 

Håber alt det bedste for dig, men et forum som dette kommer ikke til at hjælpe dig, der skal meget mere til. :)

kviksen

kviksen

21 indlæg
  • Skrevet

Du skal finde din egen vej ud af din spiseforstyrrelse. Ingen kan fortælle dig hvordan, men en god terapeut er et godt startsted. Jeg ville egentlig gerne sende dig en privat besked, men kan ikke finde ud af hvordan jeg gør.

nina1991

nina1991

2 indlæg
  • Skrevet

Tak for at du vil svare.

Du har ret. Det er bare svært og motivationen er i bund pt. jeg håber på at jeg kan komme i kontakt med nogen, der ligesom jan hjælpe mig på rette køl igen.. Jeg vil bare så gerne ud af det her helvede, som det jo er.

Jeg aner heller ikke life hvordan man tager kontakt :/ øv..

venligst 

Nina