1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. 5:2 kuren

5:2 kuren

Pera

Pera

1 indlæg
  • Skrevet

Jeg vil starte på 5:2 kuren, men jeg har et par spørgsmål til fastedagene.

Er det kun tilladt med 2 måltider, morgen og aften, eller må man godt spise lidt midt på dagen, hvis man holder sig under 500 kacl.

Der findes mange opskrifter på mad til fastedagene, men kan man godt nøjes med at spise 2 dåaer tun i vand (300 kacl) fordelt over hele fastedagen.

Aleksoli

Aleksoli

1 indlæg
  • Skrevet

Hej. Jeg har anvendt 5:2 i 8 mdr og erfaret at der findes IKKE findes 1 speciel regel for hvordan man skal gribe 5:2 an på for at få bedste resultat.

Du kan sagtens spise midt på dagen også og fordele de 2 dåser tun ud på hele faste tiden. Det vigtige er "bare" at du holder dig under det antal kalorier angivet for kvinder/mænd 36timer i træk.

Et par familie medlemmer og en del af mine kollegaer har også anvendt denne 5:2 livsstil samtidigt som jeg gjorde.

Jeg prøvede at varierer lidt således at jeg mandag "efter at have spist præcis hvad jeg ville i weekenden" slet ikke indtog noget mad i 24 timer. ( altså 0 kalorier =faste dagen bliver kortere ) Dog drak jeg en hulens masse vand og te/kaffe.uden noget mælk/sukker. 

torsdag tog jeg en dag til , denne gang 36 timer med indtagelse af mad op til det angivne kalorie indtag for mænd.

jeg er rigtigt glad for mad (som de fleste) og efter at have benyttet mig af 5:2 forstår jeg når jeg kigger indad eller på familie og kollegaer som også anvendte 5:2 , hvorfor den også beskrives som en livsstils ændrings.

min gode ven som også var igang samtidigt med mig , drak cola light , for at stille den søde trang som man naturligvis bliver udfordret af. 

Husk på at alt for voldsomme fysiske aktiviter som boksning /wod/spinning osv. Kan give ubehag og i de fleste tilfælde nok skal undgås.

5:2 var for mig rigtigt god , da der var en god flexibilitet idet at jeg kunne have planlagt torsdagen som 2 faste dag i ugen , men så opstår der noget spontant som en middag med en go ven , istedet for at takke nej , kunne jeg bare rykke faste dagen.

Det fungerer super.

anbefaler at læse lidt om 5:2. Der findes en del interessante bøger om netop dette emne.

god fornøjelse og Husk vand 

mvh :0)

 

 

Soeren_adk

Soeren_adk

22 indlæg
  • Skrevet
hvor meget skal du tabe dig ??

husk 5:2 kuren netop som navnet indikere er en kur, altså slankekur

de er effektive til 4 kg og ned af. alt derover, er længere varende, her er det bedste at kigge på, hvad kan du gøre resten af livet. jeg vil ikke anbefale nogle, at køre 5:2 resten af livet. på et eller andet tidspunkt bliver man træt, og falder tilbage, og hvad så ?

en livsstils ændring vil være det smartes ved vægttab på mere end 4 kg.