1. Forum
 2. Kost
 3. Kostdagbogen
 4. Sund mad; Morgen - Middag - Aften??

Sund mad; Morgen - Middag - Aften??

s81

s81

1 indlæg
 • Skrevet

Hejsa Allesammen :)

 

Jeg har besluttet mig at jeg skal tabe mig og have en sundere livstil.

For 3 måneder siden stoppede jeg med at ryge efter 11-12 år. Jeg røg næsten 1 ½ pakke cigaretter om dagen, og nu når jeg er stoppet med at ryge, kommer kiloerne da også rigtig hurtigt på. Har ca. taget 6-7 kg på. Jeg styrketræner også, for at få strammet lidt op, men mener der skal mere til før der sker noget.

Jeg søger derfor nogle gode råd eller opskrifter på hvad der er sundt at spise; morgen, middag og aften! - Hvad man skal og ikke skal spise.

Nogle der er i samme båd som jeg og har nogle gode forslag/opskrifter?

 

Mvh S81

andofie

andofie

97 indlæg
 • Skrevet

Hvis du gerne vil tabe dig, så er der tre ting jeg vil sige er vigtige:

1. Spis meget protein, meget grønt, lidt frugt og lidt kulhydrat og skær MEGET ned på dit sukkerindtag

2. Træn en del - både styrketræning, men også konditionstræning. F.eks. to gange om ugen styrke og to gange om ugen løb, zumba, boksning e.l.

3. Overvej at tæl kalorier for at få en ide om, hvor meget du spiser

 

Jeg har selv tabt mig en del ved at spise nogenlunde sådan:

Morgenmad: Skyr med bær, mandler og AXA fibersund

Frokost: en hel rugbrød med proteinpålæg (laks, æg, kylling, roastbeef o.l.), en masse grønt og lidt fedtstof, f.eks. avocado, mandler, olivenolie..

Aftensmad: Kød, grønt og evt 30g pasta, ris, kartofler:)

 

Udover dette kan man, hvis man er sulten spise 3 mellemmåltider af ca. 100-150 kcla stykket. F.eks. grønt, lidt frugt, isis bar, knækbrød med pålæg, et spejlæg med en halv rugbrød o.l. :)

 

Håber det hjalp dig. Ang. kalorierne kommer det jo an på hvad du vejer osv., hvor mange du skal indtage :)

juliusmoq

juliusmoq

2 indlæg
 • Skrevet

Hej S81,

Fedt at du vælger at sige stop til smøger, gid jeg selv var så viljestærk. ;)

Jeg er selv lige startet på den nye slanke trend. Hvor Jeg faster 2 dage om ugen, det giver mig overskud i hverdagen og jeg har endda tabt 5 kilo, siden jeg startede for en måned siden. Ellers har jeg en grundregl hvor jeg hver gang jeg skal spise drikker et glas vand. Da det hjælper mig med at lade være med at tage den anden potion mad og på de dage hvor jeg er for doven til selv at lave mad, så har jeg droppet at tage til den lokale pizza bar, men stedet fundet billigere alternativer. Jeg er især glad for http://www.tagmed.nu/ som ligger ved amagerbro. der er jeg ofte inde og købe en god sund sandwich.  

Håber mine råd kan hjæpe.

Mvh

Julius

juliusmoq

juliusmoq

2 indlæg
 • Skrevet

Hej S81,

Fedt at du vælger at sige stop til smøger, gid jeg selv var så viljestærk. ;)

Jeg er selv lige startet på den nye slanke trend. Hvor Jeg faster 2 dage om ugen, det giver mig overskud i hverdagen og jeg har endda tabt 5 kilo, siden jeg startede for en måned siden. Ellers har jeg en grundregl hvor jeg hver gang jeg skal spise drikker et glas vand. Da det hjælper mig med at lade være med at tage den anden potion mad og på de dage hvor jeg er for doven til selv at lave mad, så har jeg droppet at tage til den lokale pizza bar, men stedet fundet sundere alternativer. Jeg er især glad for http://tagmed.nu/    som ligger ved amagerbro. der er jeg ofte inde og købe en god sund sandwich.  

Håber mine råd kan hjæpe.

Mvh

Julius

LoveyouL

LoveyouL

28 indlæg
 • Skrevet

Feeedt du er stoppet med at ryge. Jeg er begyndt at dampe, men det er jo bare en ny afhænighed :p .

 

Men opskrifter har jeg masser masser masser af!!

Både sunde og fedtfattige børd, boller, kager, desserter - you name it.

Du kan skrive din mail hvis jeg skal sende dig lidt :)

 

Men ellers.

Min morgenmad består enten af:

Havregrød kogt op med revet gulerod, toppet med kanel og en lille klat skyr. Nogen gange også et æble og nødder på toppen.

Eller så  putter jeg først noget skyr i glas, havregryn med jucie eller saft over, pyntet med bær på toppen, så skal det stå natten over i køleskabet.

Mellemmåltid: nødder, frugtstang, gulerødder med skyr + krydderi som dyp, skyr blandet med hvad som helst.

Aftensmad: Al muligt. Undgår til hverdag ris, pasta og kartofler. Spiser i stedet bønner, linser, søde kartofler, rodfrugter (bagte), kød og masser af lækker salat. Det kan også være lakse/spinat lasagne, eller lasagne med kylling og rodfrugter. mmh, der findes så meget lækker der ude. Det er bare med søge på google. 

monnixx

monnixx

32 indlæg
 • Skrevet

Hej , 

Tillykke med rygestoppet. Det godt gået :)

Sundt at spise, det er et vidt begreb og det kan være svært, for det kommer faktisk også an på, hvor meget tid og energi DU er villig til at lægge i det.
Selv er jeg meget utålmodig så det der med at synde 2 gange om ugen, duer ikke for mig fx.
Jeg er på en ultra streng diæt, fordi jeg skal konkurrere til marts og min dag kan se ud som følgende(jeg giver lidt forskellige muligheder for hver):
Morgenmad:
2æg og en halv avokado. (4 gange om ugen)
Proteinpandekager - ½banan, 2 æg, ½ tsk kanel+½tsk kardemomme, 20 blåbær + 10g proteinpulver (1 gang om ugen)
Græsk yogurt blandet m. lidt proteinpulver og kokos yogurt.(1-2 gange om ugen)

Mellemmåltider: græsk yogurt, friske bær og nødder, peanutbutter(all natural og i SMÅ mængder), grønt

Frokost: 100-150g lean protein - så oksekød, kylling, fisk. Grønt til og så med serveret med godt fedt til(avokado, nødder, olivenolie)

Aftensmad: Fuldstændig samme princip som frokost. På dage hvor du har trænet hårdere kan du så indføre gode kulhydrater(søde kartofler, brune ris, osv.)

Der er rigtigt mange sunde opskrifter rundt omkring på nettet og hvis du er lidt kreativ og ændre på lidt i dem, kan du lave dem ekstra sunde. !! :D
Bag fx. altid med proteinpulver, det giver ekstra protein, men sørg for at finde en der er lav på kulhydrater!
Vigtigst af alt er at du prøver dig frem og finder ud af hvad der virker for netop dig. For mig virker det at skære kulhydrater fra. Jeg spiser også meget små mængder frugt, fordi det indeholder for meget sukker og jeg holder igen med mælkeprodukter. Jeg drikker fx ikke komælk, men mandelmælk.

Jeg håber det gav lidt ideer. :) x 

blomstergirl

blomstergirl

10 indlæg
 • Skrevet

Hej S81.

Jeg synes Monnixx forslag til madplan lyder rigtig god. Den dur lever jeg også efter.

Jeg træner tilmed ret meget:

3 gange om ugen svømmer jeg(30-60 min og min. 1700m), 2 gange om ugen løber jeg(5-7km - gerne HIIT og laver styrke - 100 Squats, 80 armbøjninger, 80 mavebøjninger og 80 rygbøjninger), 2 gange om ugen laver jeg pilates(1 time) og 3 gange om ugen laver jeg yoga(1 time). For mig fungerer det rigtig godt. Jeg har selv haft rigtig gode erfaringer med denne træning i kombination med madplanen. Det er ret vildt, da jeg næsten ikke spiser kulhydrater, men alligevel har jeg masser af energi under træning og har det i det hele taget supersuper godt i kroppen.

matiasow

matiasow

19 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

@S81

 

Fedt, at du er stoppet med at ryge, det er svært, og det lyder også til, at det har været for dig, mht kiloene du har taget på.

 

Jeg prøver i øjeblikket at samle en masse opskrifter herinde: http://sundkostplan.dk/sund-aftensmad-opskrifter/ der kommer flere ind i morgen tidlig, da jeg lige har afprøvet lidt mere :-). Der kan du hvertfald hente lidt inspiration. Du er velkommen til at spørge, hvis du har spørgsmål.

 

Hvordan er dit forhold til at dyrke motion?

kathrinet

kathrinet

8 indlæg
 • Skrevet

Super "fedt"! Det er fint nok at styrketræne, men hvis du skal have smidt de ekstra kilo, så skal der fokus på vægttabstræning. Skift styrketræningen ud med crosstrainer, løb eller hvad der nu passer dig bedst.

Mht til kost, så er der allerede kommet nogle rigtige gode råd i tråden, men vil anbefale du tager et kig på den her artikel, hvor der bliver fortalt om forskellige madvarers funktioner: http://billig-protein.dk/10-super-madvarer-og-en-kontroversiel-noed/

 

roffus

roffus

1 indlæg
 • Skrevet

Nu kan jeg se at indlægget er over 1 år gammel og jeg håber at S81 har nået sit mål Wink Men sund mad-morgen-middag-aften behøver ikke at være kedeligt. Personligt taber jeg mig meget hurtigere ved kostomlægning og moderat aktiv livsstil dvs. jeg arbejder går lange tur, og løber 2-3 gange om ugen nogle tur á ca.5-8km pr.gang. Jeg er blevet meget glad for 5:2 kuren, som nogle uger bliver til 6:1 (med kun 1 fastedag med de 500 daglige kalorier for kvinder og 600 kal for mænd) Læs evt. her:

http://lifestylebydianawi.blogspot.dk/search/label/Alt%20om%205%3A2%20kuren