1. Forum
 2. Kost
 3. Kostdagbogen
 4. Sund kost - oppustet?!

Sund kost - oppustet?!

lyseblå-elefant

lyseblå-elefant

16 indlæg
 • Skrevet

Jeg er for over en måned siden begyndt at ændre min kost, til det jeg vil mene er sundere!
- Men jeg bliver ved at føle mig oppustet, langt mere end inden jeg ændrede kost! - Jeg håber nogle af jer, kan give anbefalinger til at "føle sig tynd" undgå oppustethed.

Om aftenen er min mave rund og falder bare slet ikke på plads, som jeg ved den burde! :(

__________________________________

Typisk dag: 

Morgenmad: Yoghurt 0,5% m. chokolade müsli (jeg ved godt sidste nævnte ikke er det sundeste, med kun supliment)

I løbet af dagen: 2-3 stk. frugt og lidt grønt, 2 skiver hjemmebagt brød med pålæg (20% hvede mel ellers groft mel og havregryn)

Aftensmad: Typisk ÈN grov pita med tun/kylling og ellers salat. 

Drikker saftevand igennem hele dagen.

Syndes der, er det mørk chokolade, kop kakao eller en lille stykke kage. - Men det er ikke hverdagskost, og jeg føler ikke det er det, som gør forskellen. 

_________________________________ 

Hvad dælen kan jeg gøre for ikke at føle mig oppustet og rund om maven? Skal jeg ændre noget i kosten, eller simpelthen spise mindre??

 

Gudrun Kristensen

Gudrun Kristensen

42 indlæg
 • Skrevet

Hej.

jeg vil forslå dig at drikke alm vand. 2 ltr hver dag. Derudover synes jeg du skal prøve og droppe mejeri produkter ( yoghurt) og brød. Prøv det en uge, og se om det ikke kan mærkes på den oppustede mave 

lyseblå-elefant

lyseblå-elefant

16 indlæg
 • Skrevet

D 2 L vand vil jeg helt sikkert prøve, men selve saften kan det ikke gøre forskellen? - det ryger bare meget lettere med saft i (: . Det er bare super svært at undgå mejeri produkterne, kan du nævne et alternativ som os mætter?

Tak for svaret (: ! 

Gudrun Kristensen

Gudrun Kristensen

42 indlæg
 • Skrevet

Nej det er ikke saften der gør det, men rent vand er vigtigt for dig. Se om det ikke hjælper at smide en 1/2 ltr i fryseren i 15 min og så drikke. For mig glider det rigtig nemt ned når det er virkelig lækkert koldt :o)

Jeg har selv irriteret tyktarm, og spiser derfor næsten aldrig mejeri produkter, brød og fede sager.

Du kan evt prøve med skyr og bær. Jeg bryder mig dog ikke om skyr, og spiser istedet 2 æg, og nogle grøntsager. Det mætter ganske fint for mig :o) Håbe rdu kan bruge dette til noget

lyseblå-elefant

lyseblå-elefant

16 indlæg
 • Skrevet

Ellers hjælper det mig egentlig os bare at have vandet i en flaske og have i nærheden, så forsvinder det os lettere (: . 

Heh, jeg ved slet ikke hvad skyr det er, det må jeg lige Google (; . Ellers en godt idé med æg, det vil jeg huske!
Hvad med kartofler og f.eks bulgur med grøntsager, virker det os oppustende? Tænker på aftensmaden og stadig noget der kan holde mig mæt. Går jeg og er små sulten, bliver jeg frygtelig sliksulten istedet!

Gudrun Kristensen

Gudrun Kristensen

42 indlæg
 • Skrevet

Hmm, jeg spiser sjældent kartofler, bulgur, pasta og ris til aftensmaden. Igen fordi min mave simpelthen bliver helt ødelagt. Jeg ligner en der er i 7 md. Jeg har så store smerter at jeg ikke kan stå op, og rigtig meget luft i maven. For mig er det slet ikke det værd. Men til dig kan det jo sagtens være at du godt kan rumme det. Det kan jo være du bare skal have lidt mindre af det hver dag. Så prøv dig frem til aftensmaden. Og så måske knap så meget.

Jeg spiser altid bare grøntsager til i stedet.

Gulerødder, broccoli og porre mm.

lyseblå-elefant

lyseblå-elefant

16 indlæg
 • Skrevet

Okay, du skal ihvertfald have tak for dine svar!(: 

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

jeg har haft samme problem, oppustet mave så jeg ligner en der er gravid i 6 måned (er ellers slank) mavesmerter og luft i maven. har de sidste to uger levet efter iforms sxpack guide samt spist husk fiberpiller og det har virkelig hjulpet meget. derudover masser af motion :) og ikke for meget kaffe

lyseblå-elefant

lyseblå-elefant

16 indlæg
 • Skrevet

Jeg er netop os slank ellers, det er virlelig træls!

Vil du anbefale Husk fiberpiller? - hvad gør de præcis? 

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

ja det vil jeg helt sikkert, de har i hvert fald hjulpet mig meget. før jeg begyndte at tage dem var jeg som sagt meget opustet, havde smerter og meget luft i maven samt løb på toilettet rigtig mange gange om dagen, nu har jeg fået mere styr på toiletbesøg og alle de andre syptomer :) 

De indeholder fibre hvilket er godt for fordøjelsen, tænker det må være det der er årsagen til effekten. de er lidt dyre omkring 90 kr på tilbud og man skal spise min. 12 om dagen, men synes det er pengene hver. man kan også købe pulver og opløse det i vand, men synes det er lettere med pillerne da jeg tit arbejder aften og derfor nemt kan have dem med på arbejde :)