1. Forum
  2. Kost
  3. Kostdagbogen
  4. Hvordan siger jeg nej!? :(

Hvordan siger jeg nej!? :(

juliane.nielsen

juliane.nielsen

129 indlæg
  • Skrevet

Hej alle sammen, det er sådan at jeg får godt et år siden ramte min ideal vægt.. Smed så desævrre det hele i vasken, og tog 9 kg på :(

Da jeg før tabte mig de 9 kg, syntes jeg faktisk at det var overraskende nemt!

Jeg er nu besluttet mig for at starte på en frisk! Men allerede her den første uge kan jeg bare mærke at jeg kan ikke sige nej! Arrh

Altså jeg kan sagtens gå hele dagen oog spise sundt osv.. Men bliver jeg tilbudt noget, som jeg tit i min familie gør, kan jeg bare ikke sige nej!, Hvis jeg bare ikke blev det ville jeg sagtens kunne er jeg helt 100 på..

Har før hørt råd som,   tage et æble i stedet.. Men det hjælper bare ikke rigtigt, før jeg ligesom har lært at sige nej..

 

Er der virkelig ingen der har nogle ideer`? (:

  • Skrevet

Hejsa..

Få det sagt højt til familien, venner, kollegaer mv. Kære venner, er I SØDE at lade være med at tilbyde mig alt muligt usund mad, for du vil rigtig gerne tabe dig, og det betyder meget for dig..

Så respekterer de forhåbentligvis det.. Ofte er hyggemad jo ikke fordi vi er sultne, men fordi man i den danske (og så mange andre) kulturer ikke kan finde ud af at hygge sig uden mad...

juliane.nielsen

juliane.nielsen

129 indlæg
  • Skrevet

Ja det har jeg også gjort, men tror måske jeg fik det formuleret lidt dumt.. Det er jo ikke kun hvis der kommer en hen og siger tag lige og spis det her :O

Men når min mor fx. bager en kage, for at hygge med mine mindre søskende.. Eller hvis man er til fødselsdag, eller ude at spise osv.....

  • Skrevet

Så er løsningen, at du tager dig sammen. Det kan andre ikke hjælpe dig med. Bank en rygsøjle op, og hold slik og kage til weekenden, som så mange andre mennesker gør det.

Ditte Poulsen

Ditte Poulsen

394 indlæg
  • Skrevet

@Juliane

Det er kun dig selv, der kan styre det. Det hjælper selvfølgelig, hvis der ikke er fristelser omkring dig, men det ville være urealistisk. Derfor er du nødt til at lave nogle regler, som kan hjælpe dig til at nå dit vægttab. 

Hvis du er typen "er jeg først gået i gang, så æder jeg det hele", så er det måske: Jeg vil godt tabe mig, derfor holder jeg mig fra snask og søde sager på hverdage.

Kan du godt styre dig, så tag 1 stykke kage og lignende. Men igen.. det skal ikke være hver dag.

frank l.

frank l.

74 indlæg
  • Skrevet

@Juliane

 

Jeg havde lidt det samme problem so du, jeg løste det med mådehold og så ved, at forbrænde de ekstra kalorier der kom ind med lige "det ekstra stykke kage eller slik".

Der er masser af metoder til, at forbrænde ekstra kalorier. Det kræver blot, at man rejser sig fra sofaen, tager gåtøj, løbe- eller cykeltøj på og så går igang:

 

Gå 1 time (vægt 60 kg): 420 kcal

Løb 1 time (vægt 60 kg): 660 kcal

Svømning 1 time (vægt 60 kg): 540 kcal

Til sammenligning indeholder 100 gr. slik i gennemsnit 390 kalorier afhængig af, hvad du indtager.

Du kan selv finde flere sportsaktiviteter her:

 

http://iform.dk/beregn-kalorieforbraending

dg37

dg37

111 indlæg
  • Skrevet

Hej Juliane

Jeg havde samme problem da jeg startede i vinters. Jeg har nu tabt 13 kg. Jeg valgte simpelthen at melde fra til familie fødselsdage m.m. i startfasen. Og så med mådehold. Dvs - alt har været tilladt - men i moderate mængder.

Jeg havde heller ingen rygrad og er stadig den dag i dag vild med det søde, men nu kan jeg styre det - ikke mindst for at holde vægttabet denne gang. Så måske i starten at melde pas på de fleste arrangementer der medfører lokkemad - men det er selvfølgelig op til den enkelte hvad der virker. Men tro mig - når man så ser nogle af dem i familien/vennekredsen efter de første 5 kg er tabt og man modtager mange gode feed-backs, så hjælper det gevaldigt med at styre sig i de menneskers selskab fremover - for hvem vil ikke gerne fodres med positive ord :-)

Pøj pøj med det - du har gjort det gør og kan det igen. Husk, det blir sværere med alderen at tabe sig (har jeg engang læse og nu ogs delvist erfaret), men det KAN lade sig gøre. Jeg er blevet vild med løb og skal der ske noget usundt, så blir der puttet en ekstra løbetur ind.