1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. vand istedet for olie?

vand istedet for olie?

michelle aagaard

michelle aagaard

1 indlæg
  • Skrevet

hej

kan man bruge vand i stedet for olie i en kage opskrift eller er det fuldstændig udelukket?

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Og når man bager rodfruger og kartofler i ovnen hvad kan man erstatte den store mængde olie med?

runrunrun-e7adfa3597

runrunrun-e7adfa3597

720 indlæg
  • Skrevet

Hej Michelle,

Du vil nok få en noget tør kage :-D Find i stedet en opskrift, der ikke indeholder så meget fedt - eller spis noget andet.

 

/A

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
  • Skrevet

Hej Aktiv pige

Ved rodfrugter synes jeg det er godt med noget citronsaft, man kan vist også bruge kødsaft hvis man fx har lavet en steg i ovnen, dog vil der selvfølgelig være noget fedtstof i det.

Kartoflerne kan man jo enten lave som bagte i sølvpapir helt uden eller tilsætte væsentlig mindre olie, synes faktisk man kan nøjes med at bruge meget lidt hvis man bare søger for at røre godt rundt i kartoflerne efter man har hældt olien over.

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Hej Ref

Tak for dit svar. Jeg plejer også at putte en lille smule olie på - fordi lidt skal man jo have og det smager også bedst. Jeg vil helt sikkert prøve med citron saft snart. Men jeg plejer at hælde olien direkte på kartoflerne i både på bagepladen. Ryster du olien sammen med kartoflerne i en pose eller skål inden du putter dem på bagepladen? Det kan godt være at du har ret i at den på den måde bliver bedre fordelt.

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
  • Skrevet

Plajer at blande olien i en skål med hvidløg og krydderier og så hælder jeg lidt er kartoflerne ad gangen og søger for det bliver godt fordelt så jeg ikke får puttet mere end højst nødvendigt på, men tror det med posen ville være en rigtig god idé

roadrunner1979

roadrunner1979

6 indlæg
  • Skrevet

@michelle

Hejsa

Man kan med fordel erstatte halvdelen af fedtstoffet med A38 el tykmælk (nogle gange mere). Det samme gør sig gældende hvis man vil lave tærtedej Smile

insecure

insecure

66 indlæg
  • Skrevet

når jeg bager kage, så bliver den dejlig svampet hvis man blender noget frugt i den istedet for olie. jeg bruger fx. banan, eller fersken.. man kan også bruge andre ting, men prøv dig frem.

as22

as22

30 indlæg
  • Skrevet

Det plejer at være sukkeret jeg erstatter (minimerer) ved at komme frugt i... kan det virkelig gøre det ud for fedtstof også?