1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Vægttab m. fokus på kal og løb

Vægttab m. fokus på kal og løb

daniel grønbek

daniel grønbek

2 indlæg
  • Skrevet

Hej ifom brugere...

 

Jeg er en mand på 32 år, som synes det ikke går helt efter planen hvorfor jeg lige må forhøre mig herinde.

 

Jeg løber 2-3 gange om ugen ca. 10 km, laver godt 50 mavebøjninger 3-4 gange om ugen og tildagligt har jeg et sidestillende arbejde. Min vægt er i dag godt 79kg (morgen) og min højde er 180. Jeg er fra 3 mdr siden gået fra 85kg, hvilket jo er positivt.

 

Metoden jeg har benyttet mig af er have fokus på kal (ca. 1200-1500) dagligt indeholdende yogurt m musli, goft rugbrød med fedtfattig påløg, en fornuftig indtagelse af aftensmad (typisk pastaretter, kylling, hakketokse mv) og lidt knækbrød eller riskager om aften. Ellers godt med frugt som mellemmåltider. En tendens er vel nok meget kulhydrater fra pasta og ris, hvor jeg dog er gået over til fuldkornspasta og vilde ris.

 

Nu til spørgsmål. Jeg formår at tabe mig, men ikke dællen på nederste del af mave og side dællen (underligt at for første gang i mit liv at have interesse for dette) :-)

Jeg er ærligt lidt bekymret for at jeg forbrænder muskler frem for fedt... Har det noget på sig?

Hvad kan i anbefale frem for min kost/træning i dag så jeg når mit mål?

 

Ydermere. Efter en god gang løbetur (typisk når der rundes de 15-16km) er jeg helt udbrændt (forståeligt). Hvad er optimalt at indtage her, NÅR ens fokus er fedtforbræning på maven. Jeg tænker om der er forskel på de madvarer man indtager på dette specifikke tidspunkt, som absolut ikke kan anbefales.

 

Lige som en fodnote. Jeg er ikke interesseret i min vægt - snarer en god figur.

 

Håber på at få en masse god inspiration. :-)

 

 

ma5792

ma5792

9 indlæg
  • Skrevet

Hvis du fokuserer på maven og sidedellen, skal du nok nedsætte indtaget af ris, pasta, korn og brød og spise flere grønsager.

Hvis du vil læse mere om, hvordan man får en flad mave, kan jeg foreslå dig at låne bogen Spis maven flad, som godt nok henvender sig til kvinder, men jeg kan ikke se, at mænd ikke skulle kunne lære af den. Det er bare vigtigt, at du husker, at mænd generelt skal have flere kcal dagligt end kvinder, så du skal ikke spise efter bogens anvisninger som sådan, men blot læse bogen for at se, hvad du skal spise mere af og hvad du skal spise mindre af.

God fornøjelse.

 

Smile

  • Skrevet

Jeg tror den her tråd er lige noget for dig :-)

http://iform.dk/forums/min-egen-traening/spoerg-anna/bildaek-vaek

Mark Herskind

Mark Herskind

72 indlæg
  • Skrevet

Hej Daniel..

Indtaget på 1200-1500 KCal, gælder det også de dage du løber 15-16km? Du skal huske at indregne din motion i din daglige forbrænding, og så satse på et indtag ca 500KCal under.. Det skulle gerne give ca ½kg om ugen, uden at din krop går i hungersnød-mode, og begynder at skaffe sig af med muskler..

Desuden er fedtet på maven noget af det sidste der forsvinder.. Så det kan også være, at du bare skal væbne dig med lidt tålmodighed..

 

Håber det kan bruges

Mvh Mark

  • Skrevet

Hej

Er enig med Mark - det tager tid - men skal nok komme. Derudover skal du passe på ikke at få alt for lidt ind de dage du løber de lange ture.

Husk at variere din træning, så du kontinuerligt udfordrer kroppen og heller ikke laver den samme slags mavebøjninger hver gang.

Der er også en anden god tråd her: http://iform.dk/forums/traening/styrketraening/bollehaandtag-vaek-tak

Held og lykke

/IdaSmile

daniel grønbek

daniel grønbek

2 indlæg
  • Skrevet

Hej med jer.. beklager min tilbagevenden ikke kom promte.

 

Jeres råd er læst omhyggeligt og det er rigtig rart at høre der er lys for enden :-)

Men lige for at svare på om jeg indtager mere de dage, hvor jeg løber lange ture. JO, tak.

Der kommer lige en god sjat ekstra i skuffen. De dage jeg har mål det er det vel omkring 1800-2000 kcal.

 

Ps. Fik løbet første halvmaraton i sidste weekend! SEJR :-)

 

Ha det godt og tak for jeres råd!