1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Vægttab, kalorier og træning

Vægttab, kalorier og træning

303kat-786c0a36fc

303kat-786c0a36fc

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg har sat mig et mål... tab 5 kg inden 13.december og i alt 9 kg inden 11.april 2014. Jeg er 1.69 høj og vejer i øjeblikket 68 kg. (Startede på 70 kg for halvanden uge siden). Smile

Jeg er derfor begyndt at spise efter kostplan, samtidig med at jeg tæller alle kalorier. Min mad består af:

Morgen: 30 g havregryn (laver havregrød på vand)

Formiddag: 200 g grøntsager

Frokost: 100 g grøntsager og 150 g kød (jeg regner med hakket oksekød, men spiser også meget kylling. Der er flere kalorier i oksekød, og jeg vil hellere være på den sikre side).

Eftermiddag: 200 g grøntsager og 50 g kød

Aftensmad: 200 g grøntsager og 250 g kød.

Sen aften: 200 g yoghurt.

Alt i alt ligger jeg på ca. 1050 kcal.

Jeg træner næsten hver dag og forsøger at forbrænde 500-1000 kalorie ved afvækslende cardiotræning. Derudover styrketræner jeg også. Jeg har dog en tendens til at springe morgen- og formiddagsmaden over, da jeg træner bedst på tom mave, og fordi jeg skal nå at træne inden jeg skal på arbejde om eftermiddagen.

Jeg har skåret kaffe, light sodavand og slik væk og erstattet det med grøn the. Hvis lækkersulten virkelig har overtaget, så erstatter jeg noget af den almindelige mad med en NUPO bar eller en banan.

Jeg vil meget gerne høre hvad andre har forsøgt sig med, og om der er nogle gode råd til at booste vægttabet. Jeg synes faktisk ikke, at jeg er går og er forfærdelig sulten, men er lidt i tvivl om de 1050 kalorier er for lidt, når nu jeg også forbrænder så meget under træning.

Mvh den målrettede

 

acp_dk

acp_dk

12 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg er selv igang med samme projekt som dig. Jeg er 1,70 meter og vejer 75 kg. Mit mål er 69kg eller derunder inden april. Det er knapt så mange kilo som du ønsker at tabe, men det er da derhen ad :-) Jeg har før haft held til at tabe mig til ca. 68kg, så jeg ved godt hvad der skal til.

Når man starter sådan en projekt er det første der skal ændres ens kostvaner. Jeg kan se at det også er gået op for dig :-)

Hvis vi nu siger, at du indtager ca. 1000 kcal på en dag og forbrænder ca. 750 kcal ved din træning, så er der kun 250 kcal tilbage af det du har indtaget. Disse 250 kcal skal din krop bruge til at holde sig selv igang og opbygge sig selv efter hver eneste træning og bare generelt fungere i løbet af dagen. Syntes du selv at dette lyder fornuftigt? (undskyld den lidt hårde tone :-) ) Du har valgt at træne næsten hver dag - vil det så sige at du ikke giver din krop lov til restitution?

Du spiser en ret proteinholdig kost. Du skal spise mindst 1 g protein pr. kg kropsvægt pr. dag gerne mere. Protein er meget vigtig for kroppen, når du træner så meget og forsøger at opbygge muskler. Er du meget kulhydratforskrækket? Jeg kan se at du har skåret alt kulhydrat fra din kost... Der er ingen grund til at være bange for kulhydraterne, man skal bare passe på ikke at indtage for meget. Hvis det er din mening, at du gerne vil træne hver dag eller tæt på hver dag, så syntes jeg at du skal tænke mig meget om i forhold til din kost. Dit kcal-indtag er alt alt for lavt efter min mening. Jeg syntes du burde ligge omkring 1500 kcal så din krop får lidt mere at leve af end de 250 kcal der er tilbage efter din træning.

Har du tænkt over hvad din plan er efter du har nået dit mål? Vil du holde fast i samme kostplan, vil du gå tilbage til den gamle livsstil eller vil du leve efter en ny kostplan når den tid kommer? I mine øjne er det bedst at lave en kostplan som man også kan holde, når man har nået sit mål. Din krop kan helt sikkert også have gavn af at få nogle vitaminer...

Jeg kan anbefale dig at læse dette, måske det vil hjælpe dig lidt på vej.

http://news.bodylab.dk/artikler/101-32-diaeten

 

 

SugarBunny

SugarBunny

78 indlæg
 • Skrevet

For det første lyder det antal kcal du forbrænder alt for højt - man forbrænder ikke specielt meget ved motion! Spinningscykler, løbebånd osv. overdriver altid - deler du resultatet fra en cardiomaskine med 2 ligner det nok i højere grad sandheden.

for det andet er 1050 kcal alt for lidt - minimum ligger på 1200! kommer du for langt ned går din krop i sulte-mode hvilket betyder dit vægttab går i stå og måske endda begynder at gå den forkerte vej. Samt ikke at forglemme at man begynder at mangle energi og blive træt (det kommer ikke med det samme men når det kommer er man allerede i stort energiunderskud som tager tid at samle op på)

Når du så oven i har tendens til at spring morgenmaden over bliver det jo endnu færre kcal.

Kom noget mere mad i hovede!

 

 

Personligt er jeg også i gang med vægttab - jeg er 170 høj og vejer omkring 71 kg (grundet stor muskelmasse holder jeg øje med taljemål i stedet for vægt)

Jeg er gået i gang med 8:16 kur og har på 2 uger tabt 4 cm om livet :D

Og det uden at leve at salat og være hellig

monnixx

monnixx

32 indlæg
 • Skrevet

Hej, 

 

Jeg har aldrig været decideret overvgtig men altid stræbt efter den der ret så "perfekte" krop, så har mange gange ville smide et par kg. 
Det er ret vigtigt at du spiser nok og du spiser bestemt ikke nok! Som tidligere nævnt herinde, så tror din krop at du sulter og det gør altså, at den begynder at brænde mere af dine muskler af og holder på fedtet, hvilket jo er ret så ufedt.

Du burde heller ikke træne på tom mave. Det bedre du står op i god tid og spiser, og giver kroppen tid til at fordøje, så du ikke føler du er ved at kaste op når du begynder at løbe. Derudover, spis mere om morgenen! Ens morgenmad må gerne ligge oppe omkring 300-400kalorier, da det er det måltid du med garanti kommer til at brænde af i løbet af dagen. Lav din havregrød med mini- eller skummetmælk i stedet og så tilføj bær og nødder. :)

Den bedste måde at brænde fedt på, er ved at styrketræning. Det simpelthen helt forkert, det med at man skal bruge timer på løbebåndet, cyklen eller whatever for at tabe sig hurtigt.
Vil du tabe dig mere effektivt, så brug mere tid på styrketræningen. Løft tungt! Ikke noget med 2 kgs dumbbells. Du skal svede! Og lav HIIT! På den måde får du større muskler = forbrænder mere i det lange løb + kroppen bruger mere energi på at 'reparere' musklerne igen, så du fortsætter med at forbrænde kalorier selv efter træningen, hvor imod med konditionstræning så stopper forbrændingen med kort tid efter du stopper. 

Det også vigtigt du giver din krop hvilke! Derudover, spis efter træning. Jeg kan se, at du ligesom jeg er, er kulhydratforskrækket. Spis dem efter træning, hvor kroppen bruger dem mest muligt. Så på dage, hvor du træner hård styrketræning. :)

Start allerede med at tænke på variation! I forhold til din kost, fordi ellers om en måned ender du nok med at gå død i det.
Plus i forhold til hvordan du træner. Laver du altid de samme øvelser osv. vender kroppen sig til det og det er ikke lige så effektivt!

Håber det ku hjælpe lidt..
Psssst: Prøv at se om du  kan komme op og indtage 1400-1500 kalorier dagligt! Og hav en dag om ugen hvor du måske kommer op på 1800, for lige at ''chokke'' kroppen lidt. Det virker i de fleste tilfælde :)  

303kat

303kat

3 indlæg
 • Skrevet

Hvem har fortalt dig at man ikke forbrænder særligt meget ved motion??

monnixx

monnixx

32 indlæg
 • Skrevet

er det mig du spoerger? 

Hvis det er, saa siger jeg ingenting om at man ikke forbraender meget ved konditionstraening.

SugarBunny

SugarBunny

78 indlæg
 • Skrevet

@303kat

man forbrænder en del ved motion - men slet ikke lige så meget som folk går og tror. cardiomaskiner giver dig et kunstigt højt resultat der ikke svarer til virkelighen. Det habdler om at producenterne laver af at du tror du får meget ud af at bruge deres maskine, den er effektiv og du anbefaler den til andre.

 

jeg er uddannet inden for fitness og har arbejdet inden for det i en hel del år, kender skam til hvordan det hænger sammen i den verden.

hecla

hecla

6 indlæg
 • Skrevet

Jeg er nysgerrig - Hvad er 8:16 kur? :)

matiasow

matiasow

19 indlæg
 • Skrevet

Det lyder til, at du spiser for lidt. Prøv måske at ligge din træning om morgenen, på tom mave, så du kan få spist noget i løbet af dagen. Prøv evt. at hente inspiration på forskellige hjemmesider, som www.sundkostplan.dk

 • Skrevet

Jeg er også uddannet indenfor både fitness og kost.

Og det er sandt at ganske få maskiner, fx ofte crosstrainers, giver et fejlagtigt billede af hvad man forbrænder, men langt de fleste løbebånd, cykler, stairmasters mm. er temmeligt realistiske. Samt motion i det fri. Pr kilometer løb forbrænder en normalvægtig kvinder omkring 60 kalorier, løber hun 10km forbrænder hun 600kcal. Det gør altså en væsentlig forskel i kalorieregnskabet. Jeg vejer 65kg og er 175, jeg bruger nogen gange professionelle pulsmålere og jeg kan godt forbrænder over 700 kalorier på en times løb(inkl basalstofskifte, uden basalstofskifte 640kcal). Dét tæller RIGTIG meget i kalorieregnskabet.

Hvis man dyrker en times temmelig hård motion hver dag, løb, cykling, stairmaster, svømning eller lign. kan man faktisk tabe over et halvt kilo om ugen helt uden at skære i kosten. Så at motion ikke forbrænder ret mange kalorier.. Hmm så må det vist være dig, der dyrker en ret fesen motion :p Ja hvis du går tur med din oldemor og kalder det motion, nej så forbrænder det ikke ret meget. Med din udtalelse tvivler jeg stærkt på at du rent faktisk er uddannet indenfor fitness :D

 

TIl opretter: Se at få nogle flere kulhydrater indenbords når du træner meget cardio. Det holder simpelthen ikke i længden med 30g havregryn om dagen som eneste rigtig kulhydratkilde. Spis masser af frugt(frugtsukker gør dig IKKE fed), havregryn, rugbrød, grovpasta, brune ris, grovbulgur, kartofler osv. det er IKKE farligt. Det er supersunde fødevarer, der arbejder for din krop og sørger for at du har energi til din træning og til at være glad og nyde livet. Det er en kæmpe misforståelse at kulhydrater er fjenden, lyt ikke til low carb-hysteriet, det er ren bullshit :) Og så spis minimum 1500kcal om dagen.. Dit basalstofskifte ligger deromkring, det er det der holder ting som dit hjerte i gang, så det må du ikke glemme. Hastværk er lastværk når det kommer til vægttab.