1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. vægttab

vægttab

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Hej :)

Jeg er en pige på 19 år.

Vil rigtig gerne tabe mig omkring de 7-10 kg.

Men vil rigtig gerne have hjælp til skrue en sund kostplan sammen, så der kan ses noget på vægten?

Nogle som har nogle gode råd eller egne erfaringer med at lave en kostplan man kan tabe sig af?

Jeg dyrker motion 4 gange om ugen. Fitness, løb og spinning :)

Håber folk vil hjælpe :)

 

 

stinne

stinne

4 indlæg
  • Skrevet

hej hej

Det er ikke så meget en kost plan, men det hjælper mig :-)

www.madlog.dk

ida stagsted

ida stagsted

3 indlæg
  • Skrevet

Hej med dig Smile.

Jeg tror det handler om at planlægge. Planlæg at du max. må spise en tallerken mad eller du kun skal tage én gang. Sig fx. til dig selv, hvis du fx. spiser for meget mad så sig: jeg skal spise en tallerken salat, så man ikke spiser får meget kød og brød.

Håber du kan bruge mine idéer.

Kh. IdaTongue out

  • Skrevet

Måske er det her noget for dig?

http://iform.dk/kost/sund-vaegt/braend-5-kilo-fedt-af-paa-50-dage

Ellers er her nogle gode råd:

1: Spis mange, mindre måltider og hold derved dit blodsukker stabilt så du ikke lider under pludselig chokoladetrang!

2: Sørg for at få en gedigen morgenmad! Morgenmaden lægger grunden for din appetit resten af dagen, så der er virkelig meget at vinde! Jeg foretrækker A38 med masser af frugt og lidt (kun 50 g.) müsli. I alt ca. 400 kcal, over 25% af mit daglige indtag!

3: Spis masser af protein. Gerne 25 - 30% af dit daglige energiindtag. Hvis du synes det er lidt voldsomt med alt det kød, så husk at tun er en virkelig god, kalorielet og billig kilde til protein, ligesom æg, ost, rejer og makrel i tomat. OG husk at også nogle grøntsager, fx broccoli, ærter, bønner og linser er rigtig gode proteinkilder.

4: Spar på brød og gryn, de indeholder alt for mange kalorier til at være hovedbestanddelen af et måltid! Jeg spiser en halv skive rugbrød to gange om dagen og så den førnævnte müsli. Maven har godt af at få fibre, så det er dumt at skære brød og gryn helt væk, men de bør altså begrænses en del. Nyd til gengæld at du kan fråse i magert pålæg!

5: Glem ikke det "sunde" fedt! Fed fisk, nødder, kerner, avocado og oliven er eksempler på gode kilder til sundt fedt som både mætter og styrker din fedtforbrænding. I øvrigt er mange vitaminer fedtopløselige, hvilket vil sige at du fx ikke kan udnytte gulerodens store tilskud af A-vitamin med mindre du spiser den sammen med noget fedtholdigt. Det er godt at få lidt af det sunde fedt til (næsten) alle dagens måltider, men alt med måde! Her skal du, ligesom med rugbrødet, passe på ikke at få for mange kalorier.

6: om dagen. Mindst 600 g. frugt og grønt, gerne som råkost. Der er utroligt få kalorier i sådan noget som en agurk, så du kan roligt proppe dig med lækre grøntsager! Der er dog enkelte undtagelser, fx er banan og især avocado lidt mere risikabelt. Du kan tjekke næringsindholdet i dine madvarer her: http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_search.asp

  • Skrevet

Tak for de mange gode råd !!! :)

Dejligt folk svarer så hurtigt.

Vil prøve .. syntes bare det er lidt svært at få så meget protein ind i kosten.

Hvad er godt at spise til morgenmad når man gerne vil tabe sig?

 

 

 

Maiken Sørensen

Maiken Sørensen

16 indlæg
  • Skrevet

Havregrød med frugt på! Hvis det er noget man kan lide! Ellers noget groft bare, og gerne med frugt eller grønsager til! Smile

  • Skrevet

tak for rådet :)

Har lige spist 30 gram havregrød med rosiner.

Er det helt hen i vejret? eller? :)

Maiken Sørensen

Maiken Sørensen

16 indlæg
  • Skrevet

Tror det er fint.. Men der er flere kalorier i tørret frugt i forhold til mæthedsværdigen, end der er i frisk frugt. Bare et lille tip til at spare kalorier! ;-D

  • Skrevet

Menuen er for så vidt fin, men det er en god ide at spise en større morgenmad, gerne op til 25% af dit daglige energiindtag. Hvis du synes det er for meget kan du evt. fordele din morgenmad på flere småportioner i løbet af de første par timer du er vågen.

Du kan læse mere om værdien af en gedigen morgenmad på disse links:

http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/maet-fra-morgenstunden

http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/4-forslag-til-sund-morgenmad

http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/4-sunde-facts-om-morgenmad

 

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

@Sofie

 

Det er omkring 1 dl havregryn du indtager der, og det bør ikke være mindre. Du skal indtage et solidt morgensmåltid :) - Men, prøv at smid et æble (eller min favorit; kiwi) på grøden, det smager herligt! :D