1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Vægtforøgelse

Vægtforøgelse

mestrene

mestrene

2 indlæg
 • Skrevet

Jeg er en 21 årig pige, der lever et aktivt og sundt liv, hvis jeg selv skal sige det.

Jeg plejer at løbe regelmæssigt 2-3 gange om ugen (5km). For nyligt satte jeg min løbetræning op til 4-5 gange om ugen.

Mit problem er, at jeg i forbindelse med min løbetræning er blevet "federe". Jeg har ikke taget på i muskler eller lignende, det er tydeligt at se, at jeg har fået en større mavedelle og fedtet ved inderlåret også har ændret sig radikalt. Dette kommer bl.a. til udtryk, når jeg løber, jeg kan ikke løbe i almindelige shorts længere, da de kravler op og lårene derfor går mod hinanden. Det har aldrig været et problem for mig.

Jeg er utrolig ked af dette udfald, da jeg føler, det virkelig er demotiverende at få en grimmere krop af motion?

Min kost er sund og varieret. Jeg spiser ikke hvede, da jeg ikke kan tåle det.

En normal dag ser ca. sådan ud.

Morgenmad: Havregryn med en teskefuld sukker og minimælk
Frokost: Rugbrød med makrel eller torskerogn (med enten en stribe mayornaise eller remoulade)
Aftensmad: Kød, blandet salat og grøntsager (holder mig fra kartofler, pasta, ris mm.)
Aftensnack: Kan jeg godt finde på at tage et glas saftevand og et stk knækbrød med ost.

Af drikkelse drikker jeg vand og engang i mellem et glas juice til morgenmaden.

Jeg har ikke drukket alkohol i over et år, og jeg spiser max slik og søde sager hver tredje weekend, hvilket jeg også synes, at man skal have lov til.

Jeg skriver egentlig lidt i desperation, fordi jeg ikke kan forstå, hvad det er. Jeg har virkelig holdt mig selv i ørerne mht. slik og søde sager, sagt nej tak til alkohol og ikke spist hvede, derfor forstår jeg slet, slet ikke udfaldet af min kostændring? At jeg pludselig bliver større.

(Jeg måler 165 cm og vejer pt. 66 kg, det højeste jeg nogensinde har vejet!)

Jeg er derfor lidt desperat og vil egentlig gerne høre, om andre har oplevet det samme? eller kan komme med en masse gode råd og fif til, hvordan jeg skal ændre min kost eller motionsvaner?

lisasp

lisasp

4 indlæg
 • Skrevet

Jeg ved ikke hvorfor du skulle have taget paa, men jeg synes ikke at du spiser saerlig meget i forhold til traening. Jeg vil holde mig vaek fra sukkeret paa havregryn, og maaske lave havregroed paa vand istedet for maelk. Og saa ingen juice eller saftevand. Og saa vil jeg lave noget kylling og rodfrugter til frokost eller aftensmad. Derudover vil jeg spise nogle mellemmaaltider som noedder, riskiks eller banan. 

Proev at spis saa mange proteiner som muligt. Og ingen sukker. 

Styrketraener du? Hvis ikke, saa burde du ogsaa goere det. 

lisasp

lisasp

4 indlæg
 • Skrevet

Jeg ved ikke hvorfor du skulle have taget paa, men jeg synes ikke at du spiser saerlig meget i forhold til traening. Jeg vil holde mig vaek fra sukkeret paa havregryn, og maaske lave havregroed paa vand istedet for maelk. Og saa ingen juice eller saftevand. Og saa vil jeg lave noget kylling og rodfrugter til frokost eller aftensmad. Derudover vil jeg spise nogle mellemmaaltider som noedder, riskiks eller banan. 

Proev at spis saa mange proteiner som muligt. Og ingen sukker. 

Styrketraener du? Hvis ikke, saa burde du ogsaa goere det. 

fitplan

fitplan

3 indlæg
 • Skrevet

Syntes det lyder til at du spiser fint nok - unden at være fanatisk. Måske du skulle prøve at dyrke noget cross fit, det forbrænder rigtig godt :)

caroline_j

caroline_j

4 indlæg
 • Skrevet

Hej,

 

Umiddelbart synes jeg det lyder som om der er et eller andet du mangler at fortælle os.

Selv er jeg en pige på 22 år, jeg er faktisk også 165 CM høj og jeg vejede 67 kg for 9 måneder siden. 

Jeg har på de 9 måneder nu tabt mig 10 kg og min krop er blevet meget mere muskuløs og flot at se på. Så i dette tilfælde ville det vel egentlig måske være mere behjælpsomt for dig hvis jeg i stedet fortæller om hvordan jeg har gjort indtil nu :-)

 

Træning:

Jeg startede langsomt ud med at træne 1-2 gange om ugen (jeg løb kun 30-40 min i starten).

Så fik jeg mig en personlig træner som vidste mig hvordan jeg skulle styrketræne og dermed øgede jeg træningen til 3 gange om ugen. Jeg havde et 3 split program - dag 1. lower body (ben og balder), dag 2. core (mave) og dag 4. upper body (ryg, bryst og arme). Jeg havde kun 6 lektioner med ham så det var bare for at få mig sat ind i det.

Tror jeg fulgte dette program i godt og vel 4 måneders tid indtil jeg blev træt af det.

Nu gør jeg bare hvad jeg har lyst til når jeg er i fitness (hvilket fungerer helt fint). Som regel løber jeg 3 gange om ugen og styrketræner 2 gange. Nogle gange gør jeg begge dele på samme dag. Jeg sørger altid for at træne 4 gange om ugen, no excuses!

 

Kost:

Det skal siges at jeg slet ikke lagde min kost om de første 3-4 måneder fordi jeg var overbevist om at træningen var nok - det var den ikke ;-)

Som hovedregel forsøger jeg at holde mig under de 1500 kcal om dagen, men ofte spiser jeg kun omkring 1000-1200 kcal om dagen. I hverdagene spiser jeg altid det samme til morgen og frokost fordi jeg elsker det og aldrig bliver træt af det anyway. Nedenfor ser du en meget typisk hverdagskost:

 

Morgen kl. 8.30 på arbejdet: 1 portion havregrød (100 kcal) med en most banan blandet i (95 kcal).

Formiddags snack omkring kl. 11: 1 æble og nogle snack peberfrugter

 

Frokost: 1 hjemmelavet salat bestående af iceberg, cherry tomator, agurk, vindruer, opskåret kyllingestykker(jeg købet dem i pakker hvor de allerede er skåret op for at spare tid) og meget fedtfattig dressing. Alt i alt omkring 200-250 kcal.

Efter frokost spiser jeg typisk en banan omkring halv 4 tiden da jeg går direkte til træning efter arbejde kl. 4.

Så spiser jeg ikke noget før jeg er færdig med træning og kommer hjem ved 6 tiden. Dog spiser jeg til tider gerne en muesli bar lige efter træning og spiser dermed aftensmad lidt senere.

Aftensmad kl. 6: Typisk 1 stykke kød, fisk eller kylling og en masse grønsager til som fx broccoli, grønne bønner, salat osv. (3-400 kcal)

Aftensnack: Frugt, en lille smule nødder, et enkelt stykke mørk chokolade eller riskiks. 

 

Som du kan se spiser jeg faktisk ikke voldsomt meget i løbet af dagen, men det er nok til at holde mig mæt og hvis ikke spiser jeg gerne lidt mere frugt eller nødder nogle dage.

Dog har jeg slet ikke afholdt migselv fra at hygge og spise utroligt usundt nogle gange. Der har været massere af plads til at skeje lidt ud i weekenderne og tage ud at spise på en hverdag af og til. Så du må endelig ikke holde dig selv tilbage socialt pga. kosten.

 

Håber dette kunne hjælpe lidt og give dig et bedre indblik, du er mere end velkommen til at stille spørgsmål :-) Jeg er ikke en ekspert forresten, men dette er bare hvad der har fungeret for mig og kan ikke se hvorfor det ikke skulle have samme effekt for dig!

 

Som du 

janus knudsen

janus knudsen

16 indlæg
 • Skrevet

Hej Holm2

Du spiser slet ikke nok mad. Din krop er formentligt gået i "starvation"-mode, for at få den ud af denne tilstand så spis langt mere end det du gør.

Din forbrænding er sat ned til et minimum fordi du ikke får nok kalorier.

Sørg for at du stadig spiser sund mad :), men altså rigeligt.

martinhay

martinhay

17 indlæg
 • Skrevet

Hej Holm2,

Ligesom det forrige svar antyder, så spiser du ikke tilskrækkeligt i forhold til dit aktivitetsniveau.

Det næste jeg vil sige er også allerede blevet nævnt. Prøv at skær alt sukker fra. Sukker gavner intet.
Jeg læste inde på facebook om 5 grunde til at stoppe med at spise sukker. Prøv selv at læs det, det er fem gode grunde:
https://www.facebook.com/notes/sundhed-og-forebyggelse/5-gode-grunde-til-at-droppe-sukker/937227512959946

 • Skrevet

Hej Holm2 :)

Umiddelbart må jeg lige hurtigt erklære mig både enig OG uenig i det, der er blevet sagt indtil videre.

Du kan sagtens have sænket dit stofskifte, ved slet ikke at spise nok - men jeg kan ikke lade være med at ville spørge ind til lidt andre punkter.

Når du løber 5 kilometer. Hvor lang tid tager det dig at løbe de 5 kilometer? Og hvor længe har du løbet de samme 5 kilometer?

Hvor store portioner spiser du. En skål havregryn er nemlig ikke bare en skål havregryn. Så jeg synes du skulle tage og veje hvor meget havregryn du egenligt spiser om morgenen.

Og hvor meget rugbrød med pålæg med mayonaisse, det bliver til på en frokost.

Og hvor meget kød du egentligt spiser til aftensmad, samt hvilke grøntsager du spiser.

Havregryn med mælk + rugbrødsmadder + stor aftensmad + knækbrød med ost + saftevand. For mig lyder det nærmere som om at du spiser for meget - alt efter hvor store dine portioner er. Det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt.

Har du beregnet dit eget energibehov og kigget på din kost herudover? Du kan prøve at kigge herind og læse en hel masse: det er helt gratis

http://www.wholebodychallenge.dk/p21.php