1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Tørret frugt

Tørret frugt

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Jeg har i dag lavet min egen udgave af tørret frugt uden tilsat sukker. Jeg skar et stort æble, en banan og en fersken ud i tynde skiver og bagte dem i ovnen ved 100 grader i ca 3-4 timer på et stykke bagepapir. Derefter tog jeg dem ud og puttede dem i en skål og i køleskabet. Efter 30 min blev de super sprøde. De smager, som frugt chips - så lækkert. Det er jo "kun" tørret frugt UDEN tilsat sukker, så jeg anser det for at være en rigtig god og sund erstatning for noget sødt i hverdagen.

Bare et lille fif til jer andre :)

adam b.

adam b.

79 indlæg
 • Skrevet

Hej

Det lyder godt - specielt hvis kan har en svaghed for chips, kunne det tænkes at komme lidt god olie over så de blev endnu sprødere?¨

Jeg tager som regel en rugbrødsmad med lidt syltetøj når jeg skal prøve at styre min søde tand uden om slik - men din idé er god!

A.Smile

marieel83

marieel83

78 indlæg
 • Skrevet

Hej Aktiv pige

Er det en skrivefejl eller skal de virkelig være i ovnen i 3-4 timer??? Tror jeg må prøve det!Smile

kh Marie

lllinda

lllinda

63 indlæg
 • Skrevet

Man kan også brug pære, mango og ananas og det smager godt sammen ned lidt hjemmelavet nøddemix.

Det er en god til at have som 'nød-måltid' til de sene eftermiddagstimer på arbejde Tongue out

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Nej, det var ikke en skrivefejl. De skal være i ovnen ved 100 grader i 3-4 timer gerne på midterste plade i ovnen. Dog skal man huske at tage den tørrede frugt ud af køleskabet allerede efter ca 30 min - det gjorde jeg ikke og det blev blødt, men hvis man gør det og putter det direkte i en tæt bøtte eller i en plastik pose, så skulle det holde sig knasende :) 

Det var en rigtig god ide at tilføje nødder og bruge det som et sundt mellemmåltid og det kunne man også sagtens drysse over morgenmaden, men det bliver nok hurtigt blødt, hvis det lægger for længe i mælk eller et andet mælke produkt. 

Jeg tror jeg vil prøve med mango og ananas snart - det var virkelig lækkert - plus at det smager ekstremt sødt, så det tilfredsstiller den søde trang.

Men jeg har lige et spørgsmål. Hvis nu den frugt man tørrer i ovnen vejer ca 100 g. når man putter det i ovnen og når det så kommer ud igen har det mistet meget væske og vejer mindre - hvordan regner man så antallet af kcal ud?

karina rosendal

karina rosendal

1 indlæg
 • Skrevet

Så er kcal blevet "koncentrerede" - groft sagt. Så de 100 g æble tæller stadig for 100 g æble - selvom de nu fylder og vejer meget mindre..

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Tak for svaret :)

insecure

insecure

66 indlæg
 • Skrevet

der er jo flere kcal i tørret frugt end frisk, eller er jeg helt galt på den?

 

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Ja, normalt er der, men hvis du ikke tilsætter sukker, så er det det samme kcal pr 100 g, som frugten frisk. 

jo-9a8a415e57

jo-9a8a415e57

4 indlæg
 • Skrevet

Det er nu ikke rigtigt. Nærings- og energiindholdet pr. 100 gram bliver højere, når frugten tørres (=vandet fordamper), men det er rigtigt, at der er det samme antal kalorier i et friskt æble, som der er i samme æble i tørret tilstand - det tørrede æble vejer så bare mindre.