1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Sulten og søvnbesvær

Sulten og søvnbesvær

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Jeg er en ung pige på 22 år. Dags dato har jeg ikke røget i 10 dage. Håber endelig at det er NU jeg stopper og kan holde det. Well, altså jeg har ledt rundt på siden, og ville egentlig gerne 'spørge eksperterne', men det er åbenbart mere indviklet ind som sådan, det kunne jeg i hvert fald ikke finde ud af, så håber i kan hjælpe mig. Måske har i oplevet det samme.

I december begyndte jeg at løbe lidt. Det blev til to gange om ugen, bare 2-3 km. Nu har jeg endelig fået taget mig sammen, og i onsdags (det er fredag nu) løb jeg 6.2 km. ER meget stolt. Jeg er slank, og det er egentlig mest for min kondi, og så at få den oblikatioriske 'delle' på maven væk :) Jeg har altid spise hvad jeg ville, altså sundt, ikke slik o.s.v. Så det har jeg ikke ændret så meget på, måske lige lidt mere frugt og bær og lidt mindre aftensmad potioner.

Problemet er nu, at de sidste tre dage, er jeg gået i seng kl. 22.30-23, og min mave har rumlet (højt), det har jeg aldrig prøvet. Det tager mig ligeledes 1 - 1½ time at falde i søvn. Jeg ligger og vender mig. Mine ben er 'urolige', sådan summer agtigt. Om morgenen er jeg sindsyg sulten, men bliver hurtigt 'mæt' efter ganske lidt smoothie. Kan det være rygestoppet? Eller motionen? (og SÅ meget dyrker jeg den jo ikke). Håber i kan hjælpe mig, og evt,. har en løsning :)

- Natacha

mtenm

mtenm

86 indlæg
 • Skrevet

Super fedt at du løber så godt!

Det er meget vigtigt at du stadig spiser nok - du skal bare spise det rigtige. Du kan jo roligt spise dig mæt i sunde ting.

Rygestoppet kan også gøre at du får mere trang til at stoppe noget andet i hovedet.

Hvis jeg var dig ville jeg holde lidt igen med frugt og bær og erstatte det med et ordentlig aftensmåltid med fx nogle grove grøntsager og grove pasta og evt kylling, fisk.

/ Kristian

marieel83

marieel83

78 indlæg
 • Skrevet

Jeg har stor glæde af at følge med i bloggen (se menupunkt slankeblog) her på sitet..

Den er fuld af gode tips :)

Go weekend og held og lykkeSmile

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Mange tak for jeres svar :)

Er lige kommet hjem fra løbe tur, og tror jeg laver frikadeller og ovnbagte rodfrugter og kartofler. Prøver at følge dit råd, med at spise 'lidt' af det der mætter, i stedet for 'meget' af det der ikke mætter (bær, frugter os.v.). Det er ikke sjov at gå sulten i seng hver dag nemlig, og hvis det også er det der påvirker min søvn, så er det helt klart at tage til eftertanke. Jeg tror måske bare inderst inde, at jeg er rigtig bange for at tage på i vægt pga mit rygestop. Læste om en her inde der havde taget 14 kilo på. efter han stoppede med at ryge :( den tanke er skræmmende...

Jeg vil prøve at følge dit råd, det underlige er bare at jeg ikke spiser meget anderledes nu, end før i tiden (før intensiv løb eller før rygestop), og der gik jeg ikke sulten i seng eller ikke kunne sove.. hmm underligt.!

 

Go Weekend til alle, og dejlig træne lyst :)

marieel83

marieel83

78 indlæg
 • Skrevet

Tror helt klar også at det er dit rygestop der forstyrrer din nattesøvn.. Kroppen får jo pludselig ikke det den plejer ... men hold ud! Det skal nok aftage snart! Tager du den kolde tyrker eller bruger du plastrer?

Hvis du bare forsætter de gode takter med motion og så fylder godt på med maden af den sunde slags der gør dig mæt så skal du nok klare det uden at tage på Smile

Jeg har også lige været ude og løbe... gys det er koldt, men dejligt at komme ud når lyset er der!!

 

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Ja Marie, du har nok ret i at det er min krop der reagere på rygestoppet, håber bare det snart vil gå over.. det forstyrre min dagsrytme en smule :)

Jeg har taget en koldtyrker denne gang.. det har været okay den første uge, men overvejer at købe tyggegummi til weekenderne, hvor jeg synes det sværest. Tror det kommer lidt an på ens temperament om hvordan det bedst for en at stoppe. Kold tyrker virker bedst på mig :) har faktisk allerede taget 1-2 kilo på, så jeg frygter det lidt :(

marieel83

marieel83

78 indlæg
 • Skrevet

Det er sejt hvis du kan begrænse brugen af tyggegummi.. Kender flere der godt nok er holdt op med at ryge... men nu ikke kan undvære tyggegummiet.. hmm

Du skal bare ud og røre dig lidt, så skal din krop nok finde sig selv igen. De få kg der så evt kommer på skal nok ryge af igen! Wink

Held og lykke!!!

 • Skrevet

Tillykke med rygestoppet... det er da sejtSmile

Tror umiddelbart også godt, at det kan være det, der laver uorden i din krop. Hvis du er super sulten om aftenen inden du skal i seng, kan en mulighed være, at du planlægger et lille mellemmåltid til om aftenen et par timer efter aftensmaden eller sådan. Det kan fx være et stykke knækbrød med magert pålæg eller hytteost. Det er nemlig bare slet ikke rart at gå sulten i seng, og når man ligger der og ikke kan sove, påvirker det dagen derpå!

Natascha

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Det er underligt som kroppen i starten reagere dårligt, når man prøver at gøre noget godt for den.. tsk Laughing Dog er det blevet meget bedre med søvnløshed, sulten(hed?), hovedpine og alle de 'bivirkninger' der er når kroppen ikke får sin nikotin dagligt.. Jeg er også blevet bedre til at spise rigtig aftensmad, der mætter lidt mere..

Dog er jeg blevet rigtig skuffet/forvirret over at finde ud af, via nogle test her inde, hvor meget jeg skal forbærnde før jeg taber mig. Det der svare til 2 timers løb om dagen :( Det lyder godt nok af meget..

jp-9d36fc92c9

jp-9d36fc92c9

63 indlæg
 • Skrevet

Et er hvad du indtager i kcal - et andet er hvad du forbrænder. Du kan jo sagtens spise dig mæt i lav-kcalholdigt mad og derved indtage færre kcal end du forbruger på en dag. Det giver jo et negativt energiregnskab. Hvis du så samtidigt sørger for at holde forbrændingen oppe ved at motionere så giver det altså hurtigt gevinst Tongue out