1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Sult i menstruationsperiode

Sult i menstruationsperiode

 • Skrevet

Når jeg rammer min menstruationsuge hænger det altid sammen med en enorm sult. Jeg prøver ihærdigt at spise de samme mængder mad som jeg gør til hverdag, hvilket resulterer i en meget rumlende mave dagen lang - i en hel uge. Har min krop simpelthen brug for mere næring i den periode, og er det derfor 'lovligt' at spise mere, eller er det bare mine hormoner der spiller mig et puds?

 

 

lea brank soemod

lea brank soemod

41 indlæg
 • Skrevet

Hej :)

Sådan har jeg det også, og har ladet mig fortælle at det er der mange der har! Der er jo mange hormoner der stiger og falder. Det gør også at der bindes mere væske i kroppen og man kan føle sig lidt oppustet.

Det er jo ikke fordi man mister vildt meget blod, men jeg plejer at gi' min krop lidt ekstra når den nu kræver det - så udligner det sig som regel ugen efter :)

Smile

 • Skrevet

Hej - det kan jeg nikke genkendende til! Jeg kan spise hele tiden - gerne chokolade, men også helt almindelig mad ryger der meget mere ned af. Jeg prøver at lade være, men det er bare super svært. Jeg prøver at drikke mere vand. Så fylder jeg maven op med vand i stedet for en masse kulhydrater! Laughing

Stawitzki83

Stawitzki83

4 indlæg
 • Skrevet

Velkommen i klubben - kan jeg kun sige!!! Laughing

Mit problem er dog, at jeg får en ENORM SUKKERTRANG... den er svær at styre... har prøvet med sukkerholdig frugt... men det er bare ikke nok... Nogen der har gode råd til det???

Med venlig hilsen
Karina

hewlett

hewlett

60 indlæg
 • Skrevet

Prøv tørret frugt :) Men pas på ikke at grovæde, da der stadig er mange kulhydrater i.

Jeg kan varmt anbefale at spise hele mandler med rosiner eller økologiske tørrede abrikoser (hvis de ikke er økologiske bliver de svovlbehandlet, og det er inte sundt !!)

Men pas på, man kan godt få en hulens masse luft i maven, og hvis man som jeg i forvejen får luft i mave under mens, så er man altså en omvandrende pruttemaskine.Yell

DBK

DBK

111 indlæg
 • Skrevet

Haha hewlet. Kender det med luft i maven.

Men jeg spiser bare når jeg er sulten.. Dog spiser jeg sjældent brød, pasta osv.. Jeg tager ikke på af at spise den halve melon eller en portion asparges ekstra når jeg har menstruation. Din krop BEHØVER mere mad, fordi den arbejder mere :)

Sukker skal man dog ikke give efter for.. Chrom skulle mindske sukkertrangen? Jeg prøver det selv fra i morgen af.

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Jeg får altid lyst til ting som syltede drueagurker, rosiner, papaya og alle mulige ting jeg ikke plejer at spise normalt (somme tider er det ret specifikke cravings, ligesom man hører om hos nogle gravide).

Har dog for det meste kun lyst til sukker hvis jeg har det i lejligheden, eller lige går forbi det på indkøbsturen. For det meste kan det klares med et glas saftevand (ikke light). Et stykke mørk chokolade kan også mange gange virke.

Jeg har gode erfaringer med paraghurt tabletter mod uro i maven. De er relativt billige, og det er så vidt jeg ved næsten umuligt at overdosere. Holder mig dog til 3 stk om morgenen på dage hvor det er slemt.

Jeg bilder også mig selv ind at det ikke gør så meget at jeg spiser mere, når det er ting som drueagurker og papaya. Så længe jeg ikke fråder og æder alt hvad jeg kan få fingrene i, så skal det nok gå. Om ikke andet er man jo klar til at smide de ekstra gram i de følgende uger. :)

Mvh Cille

Randi Nørgaard

Randi Nørgaard

2 indlæg
 • Skrevet

Hej ..

jeg kender også alt til det med sult i m. perioden.. Jeg er oppe om natten og spise fordi jeg er så frygtelig sukker sulten...

Randi

majaandersen

majaandersen

15 indlæg
 • Skrevet

Nu ved jeg ikke noget om dit BMI, men når maven siger den er sulten, så må det da være fordi den prøver at få dig til at spise noget. Når man har menstruation har kroppen mere behov for jern og andre mineraler, prøv at give den lidt ekstra af det den skal bruge for at producere den ekstra mængde blod den skal. Jeg tænker også det har noget med evolutionen at gøre. Når kroppen beder om mad behøver det jo ikke være det mad du normalt spiser, det kan være der er en helt bestemt ting kroppen mangder, som eksempelvis jern. Jeg sørger altid for at spise lidt ekstra kød i den uge hvor jeg har min menstruation.