1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Søvnproblemer

Søvnproblemer

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

Ved ikke lige hvor jeg skal placere dette emne, men nu kommer det ind under dette.

 

Jeg har i omkring 2 år lidt af søvnproblemer, i starten pga. sygdomsforløb, det blev dog bedre med tiden, selvom det aldrig har været helt godt, jeg vågner gerne et par gange i løbe af natten og skal på toilettet, hvilket betyder jeg får afbrudt min søvn en del. 

Har forsøgt med magnesia tilskud som flere har anbefalet herinde uden effekt, undgå for meget væske om aftenen, beroligende te inden sengetid, spise et måltid 1-2 timer før sengetid og baldrian som skulle være sløvende. Alt dette uden effekt. 

Den sidste måned er disse problemer blevet markant værre. Jeg kan ikke falde i søvn om aftenen, vågner gerne hver 1-2 timer gennem hele natten gennem og kan sjældent sove til mere end 6.30 selvom jeg først kom i seng ved 23-23.30 tiden. Hvilket betyder jeg ikke får ret meget søvn i løbet af natten når jeg også vågner hele tiden. Jeg føler mig som sådan ikke søvning i løbet af dagen, men kan begynde at mærke den manglende søvn på min krop og overskud i hverdagen.

Jeg både spiser sundt 5-6 gange om dagen og træner 4-5 gange m ugen.

 

ER der nogen der kender til problemer som dette og evt. har et løsningsforslag, for magter det snart ikke mere

 

Med venlig hilsen

Ref

lizzyy

lizzyy

3 indlæg
 • Skrevet

Det lyder til du ved meget om det. Men jeg skriver dog alligevel nogle forslag:

*Undgå kaffe, te og cola efter klokken 17. Rygning forstyrrer også søvnen. Faktisk siges der at hvis du drikker kaffe o.l. skal du helt holde op, hvis søvnproblemet er stort. 
*Undgå at være sulten eller at indtage et stort måltid ved sengetid.
*Undgå kraftig motion de sidste timer før sengetid
*Gå i seng på samme tid hver aften.
*Sørg for mørke, ro og moderat temperatur i soveværelset
*Undgå at kigge på uret hvis du vågner om natten
*Prøv evt. at tage en varmt bad inden sengetid. Det får dig til at slappe af.
*Hvis intet af ovenstående hjælper, kan du lige så godt stå op i stedet for at ligge og vride og vende dig resten af natten. Nogle mennesker har endda succes med at bryde et mønster af søvnløshed ved at holde sig vågen en hel nat.
Selv efter en urolig nat bør du stå op til normal tid og forsøge at holde dig vågen hele dagen, ellers risikerer du at komme til at vende op og ned på døgnet.

Og så siger man at man skal undgå at lave andet i sin seng end at sove og seksuelle udfoldelser ;) Dvs. intet tv, radio, computer, arbejde mv.
Du kan evt. se dette program:
pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

Tak for svaret, desværre bor jeg i en et værelses lejlighed så det problematisere lidt det med at holde alt andet ude af sengen, men tror jeg vil prøve med et bad om aftenen og se om det hjælper :)

sabine-1241890893

sabine-1241890893

96 indlæg
 • Skrevet

Hej Ref,

Har selv lidt af det og gør til tider stadig. Min erfaring er at det bedste er at lære at slappe af når man skal sove. Lad være at gå i panik over du ik kan falde i søvn eller vågner flere gange.

Det lyder til som hos de fleste at det er psykisk problemet er. Din krop er vant til at vågne pga. smerter eller andet og det gør den så stadig. Angsten, for angsten at vågne mange gange/tidligt, ik ku falde i søvn osv er nok det der fylder mest i mennesker med søvnproblemer, fordi frygten for det hele tiden ligger og lurer i baghovedet.

Jeg har lært at leve med at jeg har søvnproblemer. Jeg accepterer at engang imellem så sover jeg dårligt, men min erfaring siger mig, at jeg nok skal komme ind i en god periode igen. Det får mig til at være mere tryg og afslappet at tænke sådan og ikke gå i panik over det eller blive helt grædefærdig.

Ligeså lang tid som man har været i søvnproblemerne, ligeså lang tid tager det at komme tilbage til nogenlunde normal rytme, det er ihvertfald sådan hos mig.

Scansleep er en søvnklinik som kan være en rigtig god hjælp, men det kræver man virkelig vil gøre noget for at komme tilbage til normalt søvnmønster, for det sku efter sigende være sindssygt hårdt i starten specielt, hvor man ik får særlig mange timer på øjet i en periode..

Kontakt evt. din læge, det gjorde jeg og det er pga. hende jeg lever et normalt liv igen

Sabine

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

Hej Sabine

 

Tak for dit svar, jeg det er garenteret det psykiske og stress der spiller ind, men synes bare efterhånden ikke jeg kan holde det ud mere, når man ikke får ret mange timers søvn og så skal være klar i hovedet hele dagen så dræner det sq kroppen...men tror jeg vil snakke med min læge om det når jeg alligevel skal derop mandag

 

Ref

runningmio

runningmio

55 indlæg
 • Skrevet

Hej Ref.

Det er ikke sjovt at mangle sin sammenhængende søvn. Du har fået en del gode svar. Det første der dukker op hos mig er om du får nok at spise og om din vægt er til den noget lettere side. (mener at kunne huske at have set din madplan) Jeg ved af egen erfaring at det går ud over nattesøvnen når man "kunstigt" bevidst holder sig på et minimalt kaloriindtag for at holde en lav vægt.

Derfor dette spørgsmål til dig. I givet fald ved du også hvad du kan prøve.

Jeg ønsker dig god nattesøvn fremover

Hilsen miomio

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

Har en spiseforstyrrelse ja, som jeg er i behandling for og det startede også dengang jeg begyndte at tabe mig, men har efterhånden kæmpet mig op på et BMI der nærmer sig normalt området, ved godt det har betydning for søvnen, men synes bare min søvn har ændret sig markant den sidste måned før vågnede jeg kun 1 maks 2 gange om natten henover 8 timer nu er det snarere 5-6 gange på 6 timer

Ditte Poulsen

Ditte Poulsen

394 indlæg
 • Skrevet

Udover de råd der allerede er givet, så vil jeg tilføje (Anna Bogdanovas):

- ingen tv eller computer efter kl. 20

- sengetid senest kl. 22 - også i weekenden (især hvis du vågner kl. 6.30)

- dæmpet belysning efter kl. 20

Men overordnet så ville jeg nok gå til lægen, hvis jeg var dig :-)

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Jeg læser lige med her. Jeg har nemlig præcis samme problem, som Ref. Har lige haft 5 måneder med god nats søvn - simpelthen fantastisk!!! Men nu er det lidt vendt tilbage. Har den erfaring, at afslapning omkring søvnen simpelthen er det bedste, som man kan gøre. Altså vær ligeglad - lad ikke angsten bestemmer over om du skal sove eller ej. Jeg plejer, at tænke, hvis jeg tænker, at jeg ikke kan sove, at jeg ikke skal lukke et øje, før jeg er træt og det er helt okay, hvis det først er kl 2, selvom jeg skal op på arbejde kl 6. Derudover prøver jeg, at sige til mig selv, at jeg hver gang jeg simpelthen ikke kan sove og har givet det 20 minutter, så står jeg op og laver noget, som jeg kan lide. Så jeg ikke forbinder sengene og søvnen med noget angstfuldt.

Jeg tror også, at kosten spiller en stor rolle!!!

Sidsel_Mortensen

Sidsel_Mortensen

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Hej Ref Jeg har selv haft problemer med at sove. Vågende hver nat kl, 3 og kunne ikke falde i søvn igen. Mine tanker kørte rundt i mit hoved. Jeg har prøvet med alt fra stille musik, sove-te, naturmedicin og bare at blive oppe indtil jeg faldt om af træthed. Til sidst besluttede jeg mig for at prøve Psykoterapi. Det har virkelig hjulpet mig. Jeg fandt ud af, at jeg virkelig, ligesom flere af de andre herinde, kæmper med nogle psykiske udfordringer. Jeg læste noget om det her http://kbh-psykoterapeut.dk/psykoterapi-koebenhavn/ Håber det kan hjælpe Kh Sidsel