1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Rod i cyklus

Rod i cyklus

ami-cille

ami-cille

8 indlæg
  • Skrevet

Hej..

For at forstå min problemstilling, kommer her først en lille forhistorie.. Håber i kan hjælpe..

D. 1. juli havde jeg sidste eksamen på studiet.. Det var en rigtig hård omgang, og jeg havde desværre taget op mod 6-7 kg på på bare 2-3 uger grundet meget stillesiddende arbejde og for mange kalorier... Umiddelbart efter eksamen meldte jeg mig til et 10 km løb i slutningen af august og besluttede mig for at gå i skarp løbe-træning. Jeg kunne i forvejen løbe 5 km - men havde kun løbet on/off i eksamens-perioden.

Jeg begyndte at spise meget sundere og mindre og løbe meget mere. På blot 4 dage tabte jeg omkring 5 kg. i vægt. (Min mave må også have været meget fyldt ved 1. vejning så..) Men herefter har vægten holdt sig ret stabilt, og jeg har kunnet mærke en positiv forskel på kroppen i forhold til opbygning af muskler og puls-ændring... Sidste lørdag ville jeg have løbet 8 km, men havde det simpelthen så fantastisk, at jeg i stedet løb 9,5 km...

Bortset fra, at vægten står lidt stille i øjeblikket, går det altså meget godt.. Men her er så mit dilemma: Jeg har ikke fået min menstruation siden  starten af juli, og der er i hvert fald nu gået for længe i forhold til normen (ca. en uge)... Jeg er ikke gravid, og mistænker derfor, at det har med vægttab og øget motionsmængde at gøre. Kan det være det? Og i givet fald, hvad kan jeg gøre, for at få min cyklus til at køre normalt igen?

Håber at høre fra nogle af jer søde mennesker :-)

Mvh. Anne Marie

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Jeg har været ude for det samme :) Siden november sidste år, har jeg "taget mig sammen" omlagt min kost, og begyndt at løbetræne, og stille og roligt er kiloene røget - 16 stykker efterhånden :) - MEN! Der er også gået rod i min menstruationscyklus, og har været til læge med det. Og han påpeger at det er normalt, når kroppen ligepludselig begynder at blive brugt mere, og man træner.

 

Dette stoler jeg i hvert fald på, så jeg tror ikke du skal være bekymret ;)

 

Desværre ved jeg ikke hvad du kan gøre ved det, men tror det retter sig op, når man kommer ind i en slags rutine, og kroppen vender sig til aktivitetsniveauet. Har på fornemmeren det tager kroppen et stykke tid at vende sig til "de der løbesko" ;)

 

Hilsen Sarah :)

ami-cille

ami-cille

8 indlæg
  • Skrevet

Tak for dit svar Sarah :-)

Hmm, så er jeg straks lidt mere rolig, men stadig ret irriteret over, at kroppen ikke bare kan fungere normalt... Har du nogen anelse om, hvor længe man kan regne med det tager, før kroppen finder sig til rette og man kan begynde med normal cyklus igen? Jeg har ikke brug for at øge løbedistancen mere nu, men bare holde ved lige og blive en smule hurtigere ;-) Så håber jeg sandelig også at vægten snart begynder at falde lidt igen..

Super meget tillykke med dit vægttab - hvor er det flot!

Mvh. Anne Marie

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Tak :)

Hvor ville jeg gerne kunne besvare dig, men jeg har virkelig ingen anelse :( Tror det er yderst individuelt :)

 

KH Sarah :)

 

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
  • Skrevet

Hej ami

Jeg går ud fra at du ikke er på p-piller?

Efter at jeg er begyndt at træne (mere eller mindre regelmæssigt) er min menstruation blevet kortere med ca 1½ dag, og mindre kraftig. Jeg har også kun sjældent smerter, hvor jeg før i tiden kunne ligge sammenkrøllet i sengen i op til to dage pga. kramper (også selvom jeg var / er på p-piller, som jeg egentlig i første omgang fik for at mindske smerterne). Det synes jeg jo er helt fantastisk!

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dit spørgsmål om hvornår den kommer tilbage. Det er jo (som svaret ovenfor også) meget individuelt hvordan ens krop reagerer. Hvis det tager meget lang tid og du bliver bekymret kan du jo prøve at spørge din læge ad.

Jeg tænkte bare at jeg lige ville give min lille succeshistorie, så at du ikke skal sidde og blive alt for nervøs mens du venter på at cyklussen indstiller sig igen :)

Mvh Cille