1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. PCO

PCO

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Kære IForm og andre brugere.

Jeg kunne godt tænke mig at sætte fokus på PCO. Jeg har selv fået det konstateret, og jeg har så mange tvivl og spørgsmål omkring det. Jeg ved, at der et forum for piger med PCO, men der kunne være flere i DK, som har det men ikke konstateret det, og måske ikke ved, at symptomerne er et tegn på PCO.

Med hensyn til kosten, så skal jeg følge en GI følsom kost, og jeg har svært ved at finde ud af, hvad det er. Er der nogle, som har gode råd hertil evt. bøger, som med fordel kan læses eller andet???

På forhånd tak og rigtig god weekend til alle.

1234malle

1234malle

42 indlæg
 • Skrevet

Hej 

Overvægt kan i hvert fald påvirke PCO i negativ retning, det er vist noget med at man danner et stof som forringer insulinfølsomheden, så er man overvægtig (som jeg var) er det en god idé at tabe sig. Det var faktisk sådan jeg kom igang med at løbe, ens eget helbred er altså en rigtig god motivator!

Motionen forbedrer din insulinfølsomhed, så der er meget at hente hvis du ikke allerede er fysisk aktiv.

God weekend til dig også.Smile

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Hej Malou

Tak for dit svar. Mit spørgsmål går mere på kosten, da jeg synes, at den er forvirrende. Jeg savner rigtig meget opskrifter, som jeg kan bruge i min hverdag.

Jeg har styr på, hvad PCO er, jeg synes bare, at der skal være større opmærksomhed på problemet. Evt en artikel i bladet eller noget.

Smil

sanne-b017c981ac

sanne-b017c981ac

5 indlæg
 • Skrevet

Hej

Findes der specielle opskrifter der retter sig mod PCO, eller er det nok bare at benytte almindelig slankeopskrifter?

Mvh
Sanne

bettina-80b4029d94

bettina-80b4029d94

55 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg fandt nogle gode råd på 24.dk hvor de har dem fra en bog: Spis dig gravid af Bjarne Stigsby og Charlotte Hartvig, Gads Forlag 2009. Diæten kaldes KISS-kost = Klinisk InSulin Sænkende kost.

Ved ikke om det er noget der kan bruges? lyder mest som generelle kostråd, men det skader vel heller ikkeSmile

10 Gode råd - Sådan kan du spise dig fra PCO

 1. Undgå sukker i sodavand, saft, kaffe og te. Undgå søde desserter, slik og snold. Brug eventuelt sødemiddel i stedet.
 2. Drop de 'hurtige' kulhydrater som ris, hvidt brød, pasta, havregryn og kartofler.
 3. Spis langsomme kulhydrater frugt, grønt og fuldkorn.
 4. Få godt med protein fra kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, æg, rugbrød, nødder og bælgfrugter.
 5. Spis lidt mere fedt især umættet fedt fra fisk, olivenolie, rapsolie, avocado, nødder og æg.
 6. Spis fisk eller tag fiskeolie som kosttilskud.
 7. Spis varieret af ovenstående. Spis især varieret til aftensmaden. Supplér med en vitaminpille.
 8. Husk morgenmaden. Dagens vigtigste måltid, som helst skal være proteinrigt. For eksempel rugbrød med ost, spejlæg og skinke
 9. Drik op til halvanden liter vand om dagen. Drik te i moderate mængder og højst to kopper kaffe om dagen. Undgå øl, vin og spiritus til hverdag. Du kan godt drikke kunstigt sødet saftevand og light sodavand.
 10. Motionér moderat 30-40 minutter om dagen og med høj intensitet en time om ugen her skal du få sved på panden! Den daglige motion kan godt deles op i kortere perioder i løbet af dagen.
deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Hej,

Ja man spiser efter GI-indeks, da man er insulin følsom. Jeg kender godt til KISS-kosten, men i bogen er der ikke mange opskrifter. Så jeg leder efter kogebøger, hvor man kan se det glykæmiske indhold i maden. Man kan godt spise slankemad, dog skal jeg fx spise mere fedt (fx fra nødder og olie) og færre langsomme kylhydrater. For mig virker det ikke at spise rodfrugter fx.

Jeg håber det hjælper lidt til opklaring af hvilke opskrifter Smile

Tak for jeres svar, det er fedt, at der er nogle, som kommer med forslag.

Penny

Penny

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg har selv PCO, men har fået at vide, at jeg ikke skal ændre min kost, så derfor har jeg ikke prøvet nogle særlige PCO-opskrifter. Men jeg har set inde på pcoforum.dk, at der i forumet er en side omkring kost og opskrifter og der har jeg set flere opskrift-foreslag og der bliver tit anbefalet en bog, der hedder "spis dig gravid" og så vidt jeg ved, kan den bruges af alle PCO-piger. Så det kunne være en mulighed at finde inspiration der.

 • Skrevet
 • Sidst opdateret

@birklyst

Hej!

Jag har också PCOS. Läs om LCHF (low carb high fat) på Dr. Annika Dahlqvists blogg:

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=mera_om_pcos

Har selv god success med det!

malou handberg

malou handberg

2 indlæg
 • Skrevet

Hej alle :)

Min kæreste og jeg er igang med at lave en hjemmeside henvendt til kvinder med PCO og PCOS. Da siden stadig er i opstartsfasen kunne det være rigtig fedt hvis nogle af jer havde lyst til at checke den ud og komme med feedback. Hvad er godt, hvad er dårligt og hvad mangler eller kan forbedres?  Vi har prøvet at gøre hjemmesiden så nem og overskuelig som mulig og har indtil videre haft fokus på udseende og opskrifter. "Gode madvarer er derfor kun en indikation for, hvordan det er meningen det skal se ud.

Noget af det specielle ved hjemmesiden er at alle opskrifterne bestræber sig efter at have en 33% fordeling af protein, kulhydrat og fedt.

Jeg selv har PCOS og har haft kæmpe succes ved at leve på denne måde (bl.a. et vægttab på 25 kg og en regelmæssig menses).

 

Hjemmesiden hedder www.pcomad.dk

 

på forhånd tak for hjælpen

 

Mvh Malou