1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. p-piller

p-piller

 • Skrevet

Hej. 

Jeg har får to måneder siden stoppet med mine p-piller om var mærket novenette. Nu skal jeg så begynde igen, har været ved en præventionsklinik, som gav mig en gratis pakke p-piller, men det var mærket cilest. Cilest er fra 2. generations p-piller og de skulle have lavere risiko for blodpropper, derfor jeg fik dem.

Men jeg er så bare bekymret for de bivirkniger som står i indlægseddelen, f.eks øget vægt, dårligt humør, svulst i livmoderen, hårtab og bumser. 

Er der nogle er jer som har erfariger med cilest, gode eller dårlige?

Tiina

Tiina

31 indlæg
 • Skrevet

Jeg har dårlige, da de ikke kunne tilbage holde min menstration, det med bivirkningerne det er der ved alle piller!!! De er meget enS ved alle ppiller.. Jeg har taget ppiller fra jeg var 12, og er 18 1/2 nu, herunder et par år på jasmin, som siges at være meget farlige, har været på cilest 1 år, novynette og gestonette :) lige pt novynette :-) og dem er jeg glade for... 

 • Skrevet

tak for dit svar :) hvordan kan det være du stoppede med cilest? jeg har jo en pakke liggende hjemme nu som jeg ikke ved om jeg skal begynde på elle ej, derfor jeg gerne vil vide hvilke erfaringer andre har med dem :)

 • Skrevet

hej.

De fleste p-piller har vægtøgning som bivirkning og de andre ting du nævner. Det er hormonerne som er med til det. P-piller har mange bivirkninger, men det betyder jo ikke at du vil opleve dem. Det er ikke alle som oplever bivirkninger. 

Nogle kan have så kraftig menstruation, at cilst ikke er stærke nok hormonmæssig. Og kan man det være nødvendigt med andre. Men det kan man først se efter 3 måneds brug. 

Jeg tror ikke du vil kunne mærke nogen forskel fra novynette eller cilest. Så du kan rolig begynde at tage dem. 

Tiina

Tiina

31 indlæg
 • Skrevet

@Mercedes

prøv dem :-) min veninde er på cilest der er ingen problemer :-) jeg fik pletblødninger.. Og havde dem stadig efter et halvt år :-) men de kunne jo være gode Til dig :-) det er forsøget værd.. :-) og det med bivirkninger.. Det er altså langt fra alle der oplever de almindelige? Pg de sjældne er virkeligt sjældne!:-)

RosesAreRed

RosesAreRed

4278 indlæg
 • Skrevet

Alle reagerer forskelligt på de forskellige mærker p-piller. Ingen herinde kan fortælle dig, om du kommer til at opleve nogen af bivirkningerne, og i så fald hvilke. Der er ikke andet at gøre end at prøve dem og se, hvad der sker. Du kan jo altid stoppe på dem igen, hvis de ikke passer til dig.

louise smidt

louise smidt

1 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg har været på cilest siden jeg var 17-18 med en lille pause, og er nu 23. Jeg har aldrig oplevet noget dårligt med dem, og de er også ret billige 118 kr pr. pk. Jeg har ikke haft vægtøgelser eller andre bivirkninger. Jeg har generelt kun gode erfaring med cilest.

 

 • Skrevet

Tusind tak for jeres svar. Jeg vil give de p-piller en chance :)

Julie8888

Julie8888

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
Pokerjoe25

Pokerjoe25

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Hej Celine P-piller kan have ret mange bivirkninger og især hårtab fordi det forstyrrer den hormonelle balance. Jeg havde selv et stort problem med hårtab da jeg startede på p-piller og det var først efter jeg havde søgt lidt tid på nettet at jeg fandt ud af hvorfor jeg tabte håret. Hvis det er, kan du læse det på Hairworks.dk. Det var der jeg fandt svar på mine spørgsmål. Venlig hilsen