1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Miss Fitness/Kost og træning

Miss Fitness/Kost og træning

ilian

ilian

3 indlæg
  • Skrevet

Hej!

Jeg kunne godt tænke mig at høre om kost og træning hvis målet går hen mod miss fitness, er der nogle der har erfaringer.

Er træningen vigtigst i starten eller begge dele..?

Evt kostplan og træningsplan..?

Træner kun konditionstræning og minimal styrke da jeg ikke har så meget forstand på styrketræning og derfor nok ikke siger mig så meget.

Hilsen den Uerfarene

monnixx

monnixx

32 indlæg
  • Skrevet

Hej :) 

hvad indebærer miss fitness helt præcis?? Er det bodybuilding, kropstoning etc? 

Det lyder lidt som bodybuilding og at du skal have nogle muller på kroppen. Jeg træner selv til show på søndag faktisk og jeg er i den mildest bodybuilding kategori "bikini". Du bliver nødt til at indføre noget styrketræning, da det er det der vil give dig definition og nej, du bliver ikke stor, men tonet !! Ændr din konditiondtræning til interval løb. Løber man længere end 30min begynder kroppen og nedbryde musklerne. 

 

Desuden spilder kosten en gigantisk rolle. "you cant outrun a bad diet" . Det betyder højt protein indtag,  ingen raffineret sukker, ud med Hvidt brød, pasta og ris. Brune ris og søde kartofler er noget af det bedste. Husk også masser komplekse kulhydrater : tomater, gulerødder, grønnne bønner, broccoli, blomkål osv. Masser af vand også! 

Jeg skriver desuden bloggen fit Down under, hvor jeg nævner forskellige dele af det at konkurrere :) 

xx

ilian

ilian

3 indlæg
  • Skrevet

Tak for svar, ville du anbefale at gå på LCHF kost..?

monnixx

monnixx

32 indlæg
  • Skrevet

@ilian

Både og.. Nu har jeg fuldt en gammel kollega, som er gået på den kur og jeg tror ikke på at fylde sig med fløde og bacon er særligt godt for noget som helst. Jeg vil mere anbefale " flexible dieting", hvor du følger nogle macro værdier (macros = fedt, protein og kulhydrater). jeg går ind for lavere kulhydrater, men styrketræner du er det et must at kroppen får kulhydrater efter træning. 

 

Og dit fedt bør primært komme fra olivenolie, kokosolie, nødder og avokado :) 

du kan komme langt med en varieret kost og det gør det også nemmere for dig, at holde dig i skindet hvis du ikke udelukker nogle madgrupper fuldstændigt. 

ilian

ilian

3 indlæg
  • Skrevet

@Monnixx

jeg har utrolig svært ved at finde ud af hvad der er godt at spise når man vil tabe sig og samtidig træne. Jeg cykler for team rynkeby for andet år i træk og min erfaring fra sidste år var at man behøver ikke skovle alt det mad i sig, jeg havde nogle gange svært ved at komme op i gear fordi man spiste så mange kulhydrater og tig knap 4 kilo på i løbet af den uge vi cyklede til Paris. Jeg var utrolig bange for at gå kold og hat derfor nok spist...

Jeg vil rigtig gerne tabe mig 5-8 kg og have en flad mave og tonet krop...men hvor skal man starte og hvilke kostens skal man følge. 

Jeg er lige netop kommet hjem fra et kost foredrag med en meget gammeldags diætist som mente man skulle knalde en masse kulhydrater i hovedet når man trænede, og gav ikke meget for alle de nye kostråd og omlægninger/kure som fx stenalder, palæo, LCHF, 5.2 men hvorfor snakker alle folk så om det og gar succes med det... Men bliver meget forvirret...:( derfor er det for mig rigtig svært at komme igang...

monnixx

monnixx

32 indlæg
  • Skrevet

@ilian  

okay, jeg forstår godt du er forvirret men rolig, hvis du stresser for meget over det bliver det helt uoverskueligt og det kan vi jo ikke have :) 

som sagt tror jeg ikke på at æde gigantiske mængder kulhydrater er vejen frem. På træningsdage er det godt at få kulhydrater, men det betyder ikke du behøver æde det i store mængder. 

Jeg spiser 5 gange om dagen. Pt ingen kulhydrater, men det ikke det du skal. På dage du ikke træner, prøv at holde dig til måltider der indeholder protein, sundt fedt og komplekse kulhydrater. På meget intensive dage spis kulhydrater morgen, før du træner og efter træning. I realiteten kan det godt udelades før træning. Søde kartofler er super godt og vi snakker 100-170g Per måltid. Ikke mere! 

Du bliver nødt til at prøve dig lidt frem for at se, hvordan netop din krop reagerer. 

dog start med at styrketræne og prøv at få omkring 1,5g protein Per kg kropsvægt. Dette skal ligge rimelig stabilt alle dage uanset træningsintensitet. 

 

prøv øv at starte med at spise 1600kalorier om dagen. Måske 1700-1800 på dage , hvor du træner hårdt . Sker der ikke noget fjerner du yderligere 100kalorier. :) taber du dig, forbliver du på det kalorieindtag. rammer du et plateau kan du så fjerne yderligere 100kalorier eller træne hårdere/mere.