1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Madolie "pille"?

Madolie "pille"?

listmann

listmann

3 indlæg
  • Skrevet

Halløjsa!

først spørgsmål derefter lidt baggrund for spørgsmålet er nok lidt atypisk :) 

kunne godt tænke mig at jeg kunne sluge 3--5 spiseskefulde madolie rent om dagen men den kan man ikke bare sådan kan jeg sige mig selv. Je har så tænkt i om man kunne lave en hjemmelavet "pille" der opløse i maven men det nærmeste jeg kommer er at købe pillekapsler og dem skal der alligevel nogle stykker til at før jeg når op på de mængder jeg gerne vil. er der nogle der har nogle forslag til hvordan man kan lave et sådan madolie "pille?" Mange tak på forhånd ;) 

jeg har nu i de sidste 10 år mindst vejet ca 55-60kg jeg er en 32 årig fyr på 187cm 

har forsøgt adskillige fedekure men selv om jeg syntes jeg er stopmæt konstant (hvilket er ubehageligt og i længden latterligt hårdt) er jeg aldrig nået over 65kg Med lægernes råd - du skal bare spise mere :-/ 

derfor er jeg ude i de ekstreme tricks denne gang. 

1. sørger for at få langt det meste energi fra kulhydrater. 

2. Holder fiberindtaget lavt (men ikke for lavt) 

3.undgår mættende protein så vidt muligt. 

3.Spiser 50-100g mørk chokolade om dagen sammen med bananer så glider det så godt ned (det udgår så min middagsmad, frosties til morgenmad med maltodextrin beriget mælk. 

Herudover indtager jeg som væske så meget mælk beriget med maltodextrin og blandet med cacaopulver som muligt, typisk en til halvanden liter 

 

 

 

rikkeb71

rikkeb71

2 indlæg
  • Skrevet

Det er godt nok et spørgsmål af ældre dato, men jeg svarer lige alligevel Laughing

 

Jeg ville røre olien ud i en portion græsk yoghurt eller evt. skyr - så kan du ikke smage det (hvis du vel og mærke vælger en smagløs olie). 

Du kan evt. også hælde det i en smoothie af bær, banan, juice, skyr el. lign - det kan godt "sluge" en del olie og stadig være lækkert.

Du kan også røre din egen mayo som du så bruger som dip eller sovs til dine måltider. Det er ikke svært og det smager kanongodt. 

Men jeg synes dog også at beskrivelsen af din kost lyder lidt ekstrem. Jeg ville nok selv spise mere kød og droppe frosties.

Håber at det kan brugesLaughing

 

listmann

listmann

3 indlæg
  • Skrevet

Tak for svar og råd ;) 

Jeg får de proteiner jeg skal have passer bare på ikke at gå over (Ifølge råd fra en artikel herinde om fedekur). 

 

Og ja lidt ekstremt men nu er alt andet prøvet, jeg kan simpelthen ikke indtage så store mængder konstant. Er nødt til at forsøge at "snyde" mit system og spise koncentrere mig og energirige måltider høj på kulhydrat/sund fedt. Herunder ikke nødder da de indeholder en masse fibre som blot fylder. 

 

Ja jeg har søgt lidt rundt før jeg spurgte herinde men helt ærligt det lidt a en høstak :-/ og fandt da også diverse ideer til hvordan man kunne øge sit indtag af madolie. De virker desværre bare ikke, jeg kan ikke blande det i nogetsomhelst uden det bliver klamt meget hurtigt. 

 

Så derfor denne "nye" post, for har hidtil ikke set nogle der har overvejet den mulighed. 

Jeg tænker det bør være muligt at finde et fordøjeligt stof man kan bruge til at fremstille nogle pakker/poser/beholdere der kan synkes. Nu er jeg ikke ude i hvor smart man syntes det er at gøre det jeg skal nok selv vurdere hvad der er mest risikabelt, at fortsætte med at være så elstremt overvægtig ind i 30'erne og 40'erne, eller gøre noget drastisk for at øge vægten. 

 

janus knudsen

janus knudsen

16 indlæg
  • Skrevet

Hej listmann

Du indtager alt alt for mange kalorier, STOP!!

Jeg ville nok holde mig langt væk fra madolie, de fleste er ret usunde, medmindre det er kokosolie eller koldpresset jomfruolivenolie. Olier som raps, majs, solsikke osv, er direkte skadelige for dit helbred pga. deres høje indhold af Omega 6.

Om du kan tage på ved at indtage kokosolie er formentligt ikke muligt, men da olien er sund så spis den alligevel :)

Jeg ved ikke om du kan gå uden mad og hvor ofte du spiser? hvad spiser du til dagligt?Hold dine måltider så få som muligt fordelt over dagen og gerne det sidste inden du kryber til køjs.

Hvis muligt så udsult dig selv i nogle dage, spis et par dage og udsult igen, det vil helt sikkert give dig sul på kroppen.

I starten handler det om at få fat i nogle lightprodukter for at snyde kroppen, så altså.. hvis du ikke indtager lightprodukter så prøv at udskifte noget af dit indtag. Det vil helt sikkert også give dig langvarigt fedtforøgelse.

Derudover ville jeg nok også indtage weight gainer, eks.vis http://www.bodylab.dk/shop/weight-gainer-5c1.html

Det er ikke svært at tage på Cool

Det handler kort fortalt om at fortælle kroppen at den altså ikke kan få så meget som den er vant til, det vil få din forbrænding til at falde og du har herefter mulighed for at tage på når du så spiser normalt igen. Teknikken er at gøre det samme som mange slankekure foreskriver, husk på at 95% af alle der går på slankekur taber sig, men tager så det samme på igen + lidt til.

Det skyldes at de folk der sammensætter slankekure ikke rigtigt har forstået kroppens funktioner, mere om det en anden god dag :)

Men prøv at skriv hvad du spiser i løbet af sådan en dag, så er det nemmere at forholde sig til.

listmann

listmann

3 indlæg
  • Skrevet

Argh hold nu op med at forvirre mig! :-) sætter skam pris på jeres råd men rådene er - syntes jeg - spredt for alle vinde, nogle siger det ene andre siger det andet og alle er eksperter :-/ det ret demotiverende. Den plan jeg følger nu er som nævnt efter råd fra en artikel om fedekur her på iform.dk.. 

Jeg har læst og læst og læst og jeg bliver ikke klogere altså senest har man fundet ud af at mættede fedtsyrer slet ikke er usunde det er kun visse typer af mættede fedtsyrer der er det. Det er sq en jungle, ligemeget hva jeg gør er der andre der mener det er usundt og forkert. 

 

Jeg er ligesom nødt til at gøre et eller andet det er ret seriøst, og lægerne siger bare, spis mere... jeg kan IKKE leve efter en fast kostplan det har jeg simpelthen ikke overskud til i daglidagen ligemeget hvor meget jeg forsøger så helt sund bliver jeg aldrig men sådan som jeg ser det så er alt sundere end at være så stærkt undervægtig. 

 

Min kost lige nu er i store træk nævnt i min første post, altså kellogs med rosiner, 3-4 timer efter banan med ca 50g mørk chokolade. 3 timer efter en sandwich af en art typisk. aftensmåltid er lige hvad man har på hånden... typisl conceniece food (af den hjemmelavede slags brugsen og bilka slagter/bager tit laver, eller en af de bedre frysepizzaer - eller en pizzaria pizza, durumrulle, burger king menu.

 

toppet op med et par romshots, evt endnu en portion banan m chokolade ;) 

 

og som nævnt i løbet a dagen halvanden liter sødmælk med maltodextrin og nesquick. 

 

når jeg er imellem fedekure og har "givet op" efter mislykkede kure spiser jeg når jeg er sulten og har tid... altså ALT for lidt. Og så hopper jeg på fedeku. Og voldæder, ryger måske MAX op på 65 kilo på 2mdr fedekur- hvor det så stopper og endda går måske endda lidt ned. Og efter de 2 mdr er jeg VIRKELIG trær af konstant at rende og stoppe i hovedet og føle sig overmæt og uoplagt.

 efter jeg har droppet fedekuren taber jeg mig igen LATTERLIGT hurtigt (tror nemt der kan ryge et halvt kilo om dagen nogle dage)  så du kan nok se hvorfor jeg er lidt mistroisk på den teori med at æde/sulte/æde/sulte. Jeg har læst om teorien før ;) 

 

Og please lad være med at sige at det er nemt at tage på... For nogle måske... andre kan ikke selvom de ved det drejer sig om velvære og ultimativt, liv og død. 

Jeg har læst mig frem til at proteiner tager lang tid at fordøje og giver en større mæthedsfornemmelse/mindre appetit. men at jeg derimod skal indtage flere kulhydrater og fedt, på den måde sætter fedtet sig frem for at blive brugt som energi, og proteinerne går til muskelvedligehold som de bør. og det giver jo ligeså meget mening for en kegle som mig som meget andet gør :-) 

 

rikkeb71

rikkeb71

2 indlæg
  • Skrevet

Hej igen

Det var nu ikke for at lyde ekspertagtig -jeg syntes bare at jeg havde nogle gode forslag til hvordan du kunne få olien ind i kosten uden at det smager fedtet. Det lyder som om du har flere problemer: en ualmindelig høj forbrænding + du ikke er i stand til at nyde maden. Jeg vil foreslå dig at gå til en diætist som ved noget om at være undervægtig og meget gerne en som kan arbejde med konsistenser og smage så du kan komme til at opleve lyst til og nydelse ved mad - det andet holder ikke i længden.

Ønsker for dig at projektet lykkes.

janus knudsen

janus knudsen

16 indlæg
  • Skrevet

Hej listmann

Jeg forstår godt din frustration over alle de "gode" råd der findes på iForm, men alle går udfra de gængse kostregler og eksisterende slankekure/ fedekure. Størstedelen er fuldstændigt forkert, i det øjeblik du hører om en person tale udelukkende om kalorier ved du at det er baseret på forkert og forældet viden.

Jeg skelner slet ikke imellem mættede og umættede, men udelukkende på oprindelsen. Det er klart at mættet fedt i processerede fødevarer er en killer, hvorimod naturligt forekommende hvor forholdet er korrekt er meget anvendeligt og faktisk en livsnødvendighed for kroppens funktioner.

Eks.vis mættet fedt i fedtreducerede mejeriprodukter er helt ude i hampen og vil kun skabe problemer i kroppen, hvorimod den mættede fedt i kød (rød/ hvid)  er en anden snak.

Såsnart producenten har fedtreduceret noget er det bedre at undgå, du vil faktisk forholde dig mere sund hvis du ikke spiser det fremfor at spise sådan noget.

Det vigtigste i mættet fedt er forholdet imellem Omega 3 og Omega 6, en ting som vi næsten aldrig/ så småt er begyndt at høre mere om :). Vi hører heller aldrig om hvorfor Omega 3 og Omege 6 balancen er forrykket indenfor de sidste årtier... lad mig afsløre det :) Det skyldes vores kvægopdræt og foderblandinger, derfor... mættet fedt er godt når det kommer fra græsspisende dyr, her er balancen korrekt. GMO-foder og andet bras er kun en menneskedræber, intet andet.

Men det hører du aldrig om! Det er faktisk det eneste rigtige argument for at spise økologisk, men ikke i en eneste af øko-debatterne har jeg hørt det omtalt. Det bliver behændigt klippet ud når landmanden nævner det, tro mig....

Anyway.. tilbage til dig :)

En ting jeg kan sige med 100% sikkerhed, lad være med at spise mere, de læger der siger der er direkte misinformeret. Der er lavet et utal af forskningsforsøg hvor det er tydeligt at et større kalorierindtag ikke er ligefremt proportionalt med vægtøgning.

Kalorier kan ikke omsættes til hverken vægttab eller vægtøgning, den som påstår det, har desværre ikke den korrekte viden om emnet. Kalorier er så meget andet end bare kalorier og kroppen reagerer forskelligt på oprindelsen af kalorierne.

Hvis det var så nemt at sætte lighedstegn imellem vægttab og kalorier, så ville alle slankekure jo virke. Det viser sig bare at 95% af dem spm går på slankekur vender tilbage til deres overvægt + lidt til. Du har hørt om yoyo-vægt :), det skyldes at folk totalt fucker deres forbrænding op med tossede råd såsom at sulte sig.. calorie restriction og hvad ved jeg det hedder.

Din situtation er modsat vægttab, det vanvittige råd du får fra din læge om at spise endnu mere er totalt ude i hampen. Det eneste din krop gør er at sætte din forbrænding i vejret, og når du så går tilbage til at spise normalt, og det vil du gøre før eller siden, vil du faktisk være tyndere end da du startede din fedekur. Korrekt?

Ikke et eneste af de råd du har fået har virket, tværtimod jo! ;)

Det din krop har brug for er ikke flere kalorier, men derimod kaloriefravær, du skal fortælle den at den skal sætte forbrændingen ned og få den til at oplagre alle de kalorier den forbrænder som fedt istedet.

Derfor nævner jeg sult, din krop skal sulte, det er den eneste måde at få forbrændingen ned på.

Mere energi ind, betyder mere energi ud. Den skal nok forbrænde det, bare rolig, det er du jo et tydeligt eksempel på.

Det maltodextrin er jo det rene dextrose nærmest, det har et glykemisk index langt over sukker.

Har du regnet på hvor mange kalorier du indtager? Det lyder jo nærmest som en hest ;)