1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Knoglemassens vægt???

Knoglemassens vægt???

LisaML

LisaML

12 indlæg
  • Skrevet

Hej alle.
Jeg startede i april måned hos Voressundhed . dk som afholder klubaften én gang månedligt, hvor man vejes med en bodyscanner der ligeledes fortæller en om kroppens fysik, altså muskelmasse osv.
Derudover fortæller den også om knoglens masse, altså vægt.
Og den angiver mit skelet som vejende 2,4 kg.
Her begynder min alarmklokke som sygeplejestuderende at ringe; 2,4 kg er da alt for lavt skudt!

Så jeg researchede, og fandt ud af at knoglemassen udgør ca 18% af ens kropsvægt, men jeg har ikke kunne finde noget konkret bevis (udover wikipedia), men selv min anatomilærer siger at femur, lårbensknoglen, som er kroppens tungeste knogle, i sig selv vejer 1 kg (udvoksen person). Så 2 styks giver allerede hér 2 kg.

Er der nogen der kan hjælpe mig her, så jeg kan overbevise min kostvejleder om, at de altså er helt galt på den??

Mvh fortvivlede Lisa

Dkz-only

Dkz-only

1 indlæg
  • Skrevet

Hej Lisa :) 

 

Jeg er os selv sygeplejestuderende og jeg tænker at du bare skal bruge vores undervisning om kommunikation. 

Du skal komme med din viden på en god måde og forklarer hvorfor du mener det ikke er korrekt og hvad din baggrund er for at have denne viden.

Du har jo de videnskabelige faktorer på din side. Jeg ved at på min skole det har vi nogle knogler liggende, måske kunne du låne sådan en som yderligere bevis

Hvis hun ikke lytter og føjer dig hen, så kan du ikke gøre ret meget for at overbevise hende om andet.

 Mvh Maria

  • Skrevet

Kroppens skelet udgør mellem 12 og 18% af kroppens vægt, det normale er 14-15% hos en voksen. Altså omkring 10-12 kg. Det kan du sikkert finde i enhver anatomibog, prøv f.eks. at gå på biblioteket og låne en bog om emnet. Hvis du er sygeplejestuderende har du måske allerede sådan en bog, og så er det bare om at tage den med og vise den. Hos personer inden for samme vægtklasse svinger vægten af knoglerne med max. 3 kg.

Der må være noget galt med deres måleapparat og kostvejlederen ikke særlig oplyst, da intet voksent mennesker har et skelet som kun vejer 2,4 kg, og det burde kostvejlederen vide af sig selv. Mit råd vil være at finde en mere veluddannet diætist der ved hvad han/hun taler om.

Lene

LisaML

LisaML

12 indlæg
  • Skrevet

Maria:

Ja, det gør mig virkelig frustreret!
Det giver jo sig selv, at SELVFØLGELIG vejer et menneskeligt skelet ikke kun 2,4 kg!
Men han bliver ved med at sende link til mig om Tanita's udregninger osv..

Lene:
Nu er de heller ikke rigtigt uddannede, så jeg vil sagtens kunne finde belæg der modbeviser det, og jeg har prøvet at kigge i vores anatomi-bog, men jeg havde ikke overvejet biblioteket, så tak! :)

jawi

jawi

1 indlæg
  • Skrevet

Håber dette kan skabe klarhed/accept af bodyscanningen: Fabrikanten Tanita oplyser flg: Knoglemasse er ganske enkelt den estimerede vægt af knogler, og på ingen måde en indikation af knogle densitet (tæthed). Det er estimeret ud fra måling, og fratrækning af fedtmasse, muskelmasse, væske i kroppen m.v., og dermed den estimerede vægt af ren knoglemasse.Smile

 

Tinakrause

Tinakrause

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg har en knoglemasse på 8,7 kg lyder det perfekt i forhold til min højde på 163 cm og vægt på 50 kg