1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. Hvordan smider jeg "topmaven"?

Hvordan smider jeg "topmaven"?

Pippimus

Pippimus

20 indlæg
 • Skrevet

Hej Alle

Som mange andre har jeg problemer med den "lille" delle på maven som jeg bare ikke kan komme af med. Jeg er endelig ikke for tyk (167 cm høj og vejer 57 kg) men jeg ville meget gerne smide nogle cm omkring livet, jeg har en et taljemål på ca 78 cm, et hoftemål på ca 96 cm og et brystmål på omkring 90 cm. Er der nogen som har en god metode til at smide 4-5 cm i taljemål uden jeg taber mig for meget alle andre steder?

Ps jeg har prøvet mavebøjninger men det funger ikke helt efter hensigten :-)

 

Knus Pippimus

 

niels elsnab

niels elsnab

6 indlæg
 • Skrevet

Beklager, men det er umuligt at "punkt"-fedtforbrænde. Det eneste der er at gøre er at få pulsen op og træne intervaltræning og lignende. gerne løb da det både styrker og sætter forbrændingen igang

sarah a.

sarah a.

51 indlæg
 • Skrevet

Hej Pippi :)

Jeg er enig i ovenstående, men derfor kan du stadig få noget ud af at træne musklerne under 'dellen' så bliver de mere markerede når du har fået løbet den af Smile Du kan ønske dig mavebogen i julegave, den er go' inspiration!

Held og lykke

skj

skj

2 indlæg
 • Skrevet

Hej Pippi_mus

Jeg kan som de andre også nævne at du ikke kan punkt forbrænde - desværre. Smile

Jeg har lidt samme problem - og har fundet en god kilde hvor der står en (fandens) masse omkring flad mave generelt (og kroppen)

Lige kort - hvis du virkelig vil have en flad mave, skal du læse ALT på det link jeg nævner nu:
http://www.alun.dk/slank/vejen-til-en-flad-mave.html

Håber du kan bruge det.

PS: Husk kildekritik og sund fornuft.

Mvh

Søren

Pippimus

Pippimus

20 indlæg
 • Skrevet

Ihh hvorfor sker der ikke noget :-(

Nu har jeg trænet 3-4 gang om ugen i 3,5 md, 20 min kondicykel, 10 min roning og 20 min på crosstraineren samt 15 min smidighedes øvelser (jeg har dårligt knæ og kan derfor ikke løbe) og det eneste der er sket er at min vægt er forøget med 1,5 kg men jeg kan ikke se nogen forskel på målebåndet.

Det skal lige tilføjes at mit kalorie indtag ligger på mellem 1000 - 1500 kcal om dagen og jeg spiser kun groft samt fedtfattigt.

Hvorfor forsvinder fedtet ikke fra min krop? er en fedtsugning den eneste mulighed for at slippe af med min topmave? (jeg er æbleformet og meget ked af min mave) 

Håber der er nogen som kan hjælpe da jeg snart er ved at miste modet.

 

 

 

 

sarah a.

sarah a.

51 indlæg
 • Skrevet

Hvad med at kigge lidt på disse øvelser http://iform.dk/traening/styrketraening/styrkeskolen-dit-livs-flotteste-krop

Der er altså rigtig god inspiration! Smile

Dem må du lige give en chance Smile

 • Skrevet

Hej,

prøv at korrigere rygsøjlen som den er skabt til og som kan læres ved at studere anatomien af rygsøjlen.

Husk dog på at rygsøjlen holdes på plads, siger lægerne af et vippeled på hver side af hver vertebra.

Dette er imidlertid et sted hvor jeg er meget uenig med lægerne, men hvad, de lever jo af at behandle...

Jeg mener, at hvert af disse led, som på dyrene og dengang vi gik på fire, hjælper individdet via løftestangsprincippet, med at trække dele på forsiden af hver vertebra, ned bagpå med ryggens muskler og således resulterer i, at der på den anden side af vippeleddet, foran på kroppen, løftes op eller rettes op i kroppen. Det har derfor også relation til at få eller udvikle, en bedre holdning.

Altså, der trækkes ned på bagsiden og henover vippeleddet og der vippes op på forsiden af leddet, på forsiden af rygraden.

Dette gjort helt nede fra tippen af halebenet, hvis det var muligt, og hele vejen op over hoften, der ligeledes har disse led og starter her, på begge sider af de nederste lumbarhvirvler, processen af at vippe ryghvirvlerne opad VED AT TRÆKKE NEDAD BAGPÅ, PÅ HVER SIDE OG IND MOD RYGRADEN, ALTSÅ TRÆKKE NEDAD OG IND MOD RYGRADEN for at holde retningen og styringen af denne lange kæde af lyft, der foregår hele vejen opad rygraden BAGPÅ rygraden...DETTE ER FORSTÅELSEN AF KROPPEN I BEVÆGELSE OG HVORFRA BEVÆGELSEN STARTES PÅ ELLER FRA JORDEN(som et piskesmæld, rygsøjlen værende håndtaget af pisken og snappet der kommer nede ved fødderne)

Der er specielt et punkt, der sidder lige der hvor sacrum eller halebenet eller midten af hoften, udvikler sig fra den nederste del af ryggen. Der er et knæk der hvor rygsøjlen slutter og hoften starter, når man ser det fra hjertet. Fra jorden set, er det der hvor hoften slutter og rygsøjlen starter. Men selvom dette ofte er den gængse forståelse, er det kun rigtigt at se det som lægerne, hvor rygsøjlen slutter og hoften begynder. Hjertet pumper jo også blod ud for at skabe liv og pumper ikke blod ind i hjertet for at få liv.

Det er ved at blive kompliceret...

Hvor lumbar, nedre ryg og hoften eller sacrum mødes, der er der et problem med bevægelighed synes det. Kroppen skal jo gå og balancere på hoften og samtidig dreje svingende omkring centerlinjen, ved almindelig afslappet fremadrettet gang. Samtidig hælder selve den sidste ryghvivel L5, ofte lidt fremad og er således ikke fri i alle retninger. Specielt det sidste er vigtigt at bide sig fast i.

Man skal således gøre sig fri, eller forholde sig til det dilemma der hersker ved eller i, at leddet skal kunne opfattes som en drejeskrive og samtidig være ved at tippe hele tiden. Dette kan mange kvinder ikke og får derfor en lille delle henover toppen af/i/under hoften. Det gode ved den nye måde jeg ser vippeleddene på hver side af hver vertebra på, er at der er nu ingen drejeskive der hælder og hele tiden skal tages vare på. Istedet er der to led der skal korrigeres og trækkes vægt henover fra bagsiden af kroppens 7 lag muskler, hvoraf latimus dorsi, den store og brede rygmuskel, der hæfter på hoftens bagside, ud til midten af hvert af hotebenene bagpå, der hvor hoftebenene runder højest oppe og ligeledes hæfter i toppen på overarmenes under-/fremside, med et 180 graders twist skabt, fra dengang vi gik på fire og med fingrene fremad og albuerne ud til siden, fra dengang vi ekstenderede kroppen op via armene, for at holde os fri fra jorden for mest mulig frihed i bevægelse på fire ben.

Kun er der een måde, udover konstant korrektion, at bevæge sig på og det er ved at skubbe på forsiden af kroppen og trække med/på bagsiden!

Dette udvikler i sig selv korrekthed i ens holdning.

Det foregående er dog vigtigt at have i mente, da det giver en god forståelse af, hvad det er der trækker bagpå. Forsiden kender vi jo fra spejlet. Problemet er blot, at den forside vi kigger på i spejlet, er den forside der trækker og ikke skubber eller ekstenderer, FORDI SÅLEDES SER DENNE BEDST UD!!! Bagsiden halter dog efter fordi den ikke ses i spejlet HAR JEG SELV ERFARET og ikke bevidstgøres i samme omfang som forsiden. Samtidig varetager den  ikke funktionen den skal, nemlig at trække og er således ladet uaktiveret eller overflødig og så får vi balladen med overvægt, topmaver/deller, bløde slaskede bagdele, rygproblemer etc. etc. ja selv skinnebensbetændelse synes henførende hertil.

Det er også et problem, at vi ikke skubber eller ekstenderer med alle forsidens muskler, inklusive mavemusklerne, da dette er MEGET VIGTIGT i også træningen af mavemusklerne. Det eneste sted det ses gjort lidt er i yoga, og en del i yoga i Indien og rigtig meget af de gamle og ældre yogamestre i Indien.

SELV MAVEØVELSER SKAL VÆRE EKSTENDERENDE OG IKKE KONTRAKTERENDE SOM MAVEBØJNINGER. Dette gøres ved at træne eller agere med henblik på formindskelse af diameteren af mavemusklerne og forøge længden, ekstendere mavemusklerne i længden og mindske størrelsen.

Vi er altså henne ved, at på bagsiden af kroppen skal der trækkes i musklerne, for at rette kroppen op og forsiden af kroppen, skal der skubbes eller ekstenderes i eller med musklerne, noget der støtter eller hjælper bagsiden med sit arbejde med at trække kroppen op, hvilket kan være svært kun med ryggens hjælp. Ved at forside og bagside nu arbejder sammen og ikke henlader ryggen i ignorance eller hjælpeløshed, så er det pludselig en helt anden måde at være menneske på. Hvem har man så været før? Ikke hvem men hvordan....har man levet så forkert, kan man spørge sig selv?

Problemet er også, at man smiler generelt for meget. Når man smiler, så afslappes kroppen, hvilket er godt hvis den er korrekt synkroniseret før afslappelsen, men smil lader kroppen slap, hvis denne ikke er korrekt bevidstgjort og således ender man med ikke blot topmave pga. manglende bevidsthed om kroppen, men også fedt på topmaven pga. uaktiverede celler der er ignorerede og et kontinuerligt smil der overforbruger energi i et legemed, der ikke er korrekt bevidstgjort.

Hvis man godt kan lide at smile, kan man øve sig i at lade øjenlågene sænkes halvt i som kineserne i gamle dage gjorde det med/via deres skæve øjne, der med garanti så mere korrekt på verden end vi i vesten gør idag. Dette er pga. når øjnene arbejder, fordi de er nødt til det, grundet begrænset visionsfelt for pupillen, pupillen forbundet direkte til hjernen uden nogen knogler, så er hjernens belønningssystem meget let aktiveret og sensitiv grundet den korte afstand.........Med andre ord, man udvikler følsomhed, sensitivitet i kroppen, af at knibe øjnene lidt sammen. Prøv det og på et øjeblik vil du få det ganske dejligt.

Med andre ord også her, hvis du gerne vil smile, så gør det mens du kniber øjnene sammen, for ikke at ende op som mange altid smilende overvægtige, der er overvægtige fordi de smiler for meget over evne til at kunne håndtere....

Læs desuden hvad jeg har skrevet til andre og spec. Sebastian. Det er meget enkelt at forholde sig til og ikke en lang anatomisk gennemgang som det har været tilfældet her.

 

Nej mavebøjninger fungerer ikke efter hensigten, medmindre du træner dem efter noget at bruge dem til i fysisk aktivitet/sport. Du bør vende dem om??? og gøre dem længere i lang tid istedetfor kortere i kort tid, som alm. træning foreskriver. Det er træning til at bruge dem i dagligdagen...

Jeg håber meget du kan bruge hvad jeg skrevet og læs det gerne igennem mange gange for at fange essensen og detaljerne, da det er hvad du har brug for være bevidst om. Måske er det ikke hvad du kan lide, men det er helt sikkert vejen eller en vej frem....

Håber at høre fra dig om det virker, når du øver dig alle steder i alting, da det er naturlighed og ikke anstrengelsestræning.

mvh

[email protected]

 • Skrevet

Med andre ord, ryggen løfter forsiden og forsiden støtter med i denne process ved at ekstendere musklerne foran. Således er man i essensen i kinesernes yin/yang tegn, der illusterer de komplementerende kræfter i universet.

 • Skrevet

Ved korrekt spænding i gluteus maximus, ballemusklen, så korrigerer du rygraden helt nede i bunden og i hoften, du laver med andre ord, et godt fundament for dit tårn(rygrad) at stå på/i.

Dette er også bagsidemuskler, derfor skal de spændes TILPAS og anatomisk korrekt(læs anatomiske bøger) for korrekthed.

 • Skrevet

Når du trækker med bagsidens muskler, så trækker du også toppen af hoften tilbage samt L5, den nederste lumbar hvirvel.

Netop herudfor eksissterer dit lille humpel eller delle, men nu ikke mere ved sådan at gøre(det tager måske lidt tid men det er bedre at lære end at se tv). Dette fjerner ikke dellen i sig selv, men ved ikke længere at lave et brud i den frie flow af energi, så kan dette humpel udjævnes og uden blokagen af energi samt VED AT UDVIKLE AFSLAPPELSE I HOFTEN, kan du komme om ved dit problem UDEN TRÆNING, tror jeg.

Hele forsiden af kroppen, når set i profil fra siden, må ikke have nogle bræk i kontinuiteten. Alting skal være på een linje uden knæk eller indhug som feks. ved taljen, så meget at det forstyrrer helheden.

Jeg tror det er anatomisk forståelse der er problemet, noget mænd ofte ikke har så meget problem med i dette område, da de har noget vigtigt under bæltestedet at forholde sig til og tage sig af hele tiden for at kunne være rigtige mænd og ikke blive til østrogenmonstre der opfører sig som kvinder.