1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Hvor mange kcal bør jeg indtage?

Hvor mange kcal bør jeg indtage?

rosak123

rosak123

1 indlæg
  • Skrevet

Hejsa allesammenSmile

Jeg er en 15-årig pige, som simpelthen spiser for alt lidt. Har været ved en læge, som anbefalede mig at tælle kcal, dog har jeg ingen anelse om, hvor mange sådan en som jeg bør indtage i løbet ad en dag. Jeg er en meget aktiv pige, som træner i Fitnesscenter 4-5 gange hver uge (70 - 90 min per træningspas, 35-45 min cardio og ellers styrketræning). Derudover cykler jeg dagligt minimum 40 min og har også en hest jeg rider på 3-6 gange om ugen. Jeg er 180 cm høj og vejer 56 kg. Pt spiser jeg 3 store hovedmåltider og 1-2 mellemmåltider i løbet ad en normal dag Hvad vil i mene ville være et passende dagligt kcal indtag for sådan én som mig?

mvhSmile 

levine93

levine93

1 indlæg
  • Skrevet

Du er meget høj og samtidig er du undervægtig og dyrker meget motion! Prøv at spise 2500kcal hver dag og se, hvordan vægten opfører sig. Har du taget på efter en uges tid, jamen så fortsætter du med de 2500kcal indtil det ikke er nok til dig for at tage på, hvorefter du så øger til 2700kcal.
Taber du dig, jamen så er 2500kcal altså bare ikke nok!

Til sammenlinging er jeg 177cm og vejer 55kg og spiser netop 2500kcal hver dag. Jeg er tilgengæld ældre end dig (ergo har jeg ikke brug for lige så meget) samtidig med, at jeg ikke dyrker i nærheden af alt den motion som du gør :) Og 2500kcal er kun nok til at bibeholde mine små 55kg.

Og så er det vigtigt at du ikke bliver FOR fokuseret på kalorietælling - jeg ser alt for mange unge piger, der går alt for meget op i dette. Men prøv f.eks. i morgen at veje ALT hvad du spiser og tast det ind i en kalorieberegner, så ved du hvor meget du reelt spiser på en dag. Og jeg vil vædde med at det er for lidt ;) Dette skal du selvfølgelig ikke gøre hver dag, for ingen kan leve sådan. Du skal prøve at gøre det i en dag/et par dage, for at få et "billede" af, hvor meget mad, der rent faktisk skal til. Du er 15 år og din krop går igennem en helt masse. Der skal massere af energi til, for at vokse, producere hormoner ja sågar energi til lektielæsning! Held og lykke, ellers skriv igen :)