1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Hjælp !!

Hjælp !!

kitt lynge

kitt lynge

11 indlæg
  • Skrevet

Hvad skal jeg gøre - har skadet min menisk og må derfor ikke bruge mit venstre ben. Heller ikke gå i svømmehallen. Hvordan skal jeg sørge for at være fysisk aktiv - er virkelig frustreret - da mit vægttab lige gik så godt?
Alle råd har stor interesse. !! :D :D

sarah a.

sarah a.

51 indlæg
  • Skrevet

Skal du opereres? Du skal i hvert fald undgå alle bevægelser der belaster menisken.. dvs. alle vrid i knæet, pas på med trapper og helst ikke sidde på hug. Men det kommer nok helt naturligt!

Hvad med at cykle på kondicykel (med MEGET let) belastning? kan og må du det?

  • Skrevet

Hej Lynge

Forstår din frustration!

Er selvsagt vanskeligt at sige noget helt konkret, når jeg ikke har set dig. Og det interessante er selvfølgelig også hvordan, hvor og hvor meget din menisk er beskadiget. Så du skal under alle omstændigheder undersøges/følges af læge/fysioterapeut.

Generelt er det som Sara også nævner, helt afgørende at du ikke vrider i dit knæ - så umiddelbart bør crawl kunne lade sig (evt rygcrawl), du skal bare være ekstremt opmærksom i vandet, så du ikke vrider. Derudover cykling på kondicykel uden nævneværdig belastning samt evt "håndcykel", hvis du skulle have adgang til sådan én. Endelig kan du forsøge med styrketræning - eksempelvis cirkeltræning - hvor du træner større muskelgrupper (med respekt for knæet!) med mange gentagelser og relativ lav belastning, for derigennem at holde en høj forbrænding i relation til dit vægttab. Disse øvelser bør også instrueres af fagperson.

Håber du kan bruge det til et eller andet...

kitt lynge

kitt lynge

11 indlæg
  • Skrevet

Hej Kim og Sara,,

Tak for begge jeres svar.. !

Den har siddet i klemme og derfor var en operation ikke nødvendig. :) Det går meget bedre - er begyndt at gå ture og skal ud at svømme i morgen. ! :) Så jeg glæder mig helt vildt.. Men mht mit vægttab så har jeg alligevel tabt min 300g de sidste par uger. så kosten har været en stor del af min tankegang og har fokuseret på det istedet. :D:D

Tak - mvh Kitt