1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Frugt er det godt?

Frugt er det godt?

  • Skrevet

Hejsa jeg er en mand på 34 år som gerne vil prøve at slippe af med min lettere oppustet mave. Jeg har hørt det skulle være godt at spise frugt, men samtidig har jeg også hørt at det ikke er så godt for tænderne, faktisn næsten ligeså slemt som sodavand. gåde råd modtages gerne hvis der findes noget alternativt.

 

Casper

anna bogdanova

anna bogdanova

149 indlæg
  • Skrevet

Hej Casper, 

Oppustet mave kan oftest skyldes, at der er overvækst af dårlige bakterier i dine tarme ift. de gode. Tit hjælper det at supplere med probiotika (i pille eller pulverform), fibertilskud, som fx. Husk eller Fiber Plus fra Pukka. Eller generelt bare spise flere grove grøntsager. 

Oftest skyldes en ubalance i tarmfloraen enten lange perioder med stress eller dårlig søvnkvalitet (eller kvantitet). Så ved at gå til roden at problemet, vil din mave/tarm få det markant bedre. 

Omkring 50% af befolkningen (voksne) har også for lave niveauer af mavesyre, som gør, at du ikke fordøjer maden optimal. Du kan læse mere om det her: 

http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/434/A_Simple_Solution_to_Digestive_Disorders.aspx

Frugt er i bund og grund sukker, og sukker er ikke det bedste at tilføre en krop, som i forvejen har en ubalance i bakteriefloraen. Læs også mere og det her: 

http://www.annabogdanova.dk/?p=583

KH Anna.

  • Skrevet

Hej Casper

Måske du også kan finde nogle gode råd her her http://iform.dk/kost/sund-vaegt/8-delleskurke

/Ida Smile

charlotte strange

charlotte strange

1 indlæg
  • Skrevet

Hej Casper

Du har ret i, at nogle frugter ikke er gode for tænderne - men det er kun, hvis du spiser dem i overdrevne mængder! Appelsiner og andre citrusfrugter samt æbler indeholder en del syre, som er skadelig for tændernes emalje, ganske som syren i sodavand, juice, saftevand, ja - endda danskvand (pga. brus). Men alle de sunde ting og sager i frugterne opvejer det, så du skal ikke lade være med at spise frugt af den grund.

Det bedste råd er: undgå at børste tænder en time efter, at du har spist eller drukket noget syreholdigt. Tandbørstning og slibemidler i tandpastaen slider nemlig på emaljen, som er ekstra sårbar i et "syrebad".

 

Mvh. Charlotte