1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Frosne grøntsager

Frosne grøntsager

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Hvor meget af vitaminerne, mineraler og de 'gode' sager forsvinder egentlig når man købe grøntsager og frugt i frost, og derefter varmer det op?

Jeg bruger f.eks. frostne bær i mine smoothies og somme tider blandet grønstsager i frost, som jeg varme op på panden. Men mister man galt det 'gode' på denne måde??

 

Håber i kan hjælpe mig.

 

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Det mister meget, meget lidt - om noget. Faktisk kan frosne grønsager ofte være mere vitamin- og mineralholdige, da de er blevet hurtigt blancheret og frosset ned lige efter de er blevet høstet. De kan derfor på nogle punkter være bedre i forhold til at købe friske grønsager, som kan have ligget i butikken i flere dage samt have haft en lang transporttid og derved mistet en masse af det gode. Og så er det jo både nemt og ofte billigere ;)

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Wow, det lyder da helt fantastisk :)

Det er også lidt nemme at få sin spinat, blomkål, bønner o.s.v når man køber det frosent! :)

marieel83

marieel83

78 indlæg
  • Skrevet

Nemli' ja. Du kan med fordel spise de frosne grøntsager - der er mange gode vitaminer i dem! Bare sørg for ikke at 'skam'-koge dem, så alle vitaminerne forsvinder ud i kogevandet!Smile

majaandersen

majaandersen

15 indlæg
  • Skrevet

Jeg er lidt uenig med de andre kommentare, da jeg har lært at der forsvinder meget ved nedfrysning og tilberedning. Jeg køber altid mine grøntsager og frugter friske og skylder dem grundigt og spiser det meste af det råt. Jeg føler ikke der er noget grund til at låbe nogen "risiko" for at skræmme vitaminerne væk. Desuden smager frisk mad da også bedre. Er i ikke enige i det ? 

SugarBunny

SugarBunny

78 indlæg
  • Skrevet

@Majaandersen

Der er heldigvis videnskadelige beviser for hvad de overstående har skrevet, frost grønt er mindst lige så godt som friske grøntsager, de midster ikke deres vitamin og mineralindhold :) Laver man sine grøntsager rigtig smager de lige så godt fra frost.