1. Forum
  2. Kost
  3. Kost Og Træning
  4. Forfærdelig til småspisning..?

Forfærdelig til småspisning..?

sabrinajakobsen94

sabrinajakobsen94

4 indlæg
  • Skrevet

Hej allesammen!

Jeg lagde min livsstil om her d. 1. Januar og træner og spiser sundt så vidt det nu er muligt (Jeg er ret glad for kage så den kikser lidt engang imellem). Generelt har jeg tabt okay meget i cm og en smule i vægt så jeg er godt tilfreds indtil videre. Mit problem er bare nu, at jeg er kommet ind i en periode hvor jeg småspiser hele tiden, ISÆR når jeg er hjemme. Det er ikke fordi jeg keder mig, for jeg har nok at lave, men det er svært at holde fokus når jeg laver lektier - så får jeg lyst til et eller andet. Jeg er god til at tage en lille portion mandler, en frugstang, et stykke frugt osv, men det kan da ikke være sundt at spise hele tiden? Jeg holder mig normalt på de der 5 måltider om dagen, derfor undrer denne lille lækkersult mig lidt. Jeg er bestemt ikke fantatisk med hvad jeg spiser, i weekenden giver jeg mig selv lov til lidt af det gode "usunde" jeg har lyst til. Nogle der har samme problem, evt. erfaringer eller hjælp?

 

Mvh. Sabrina

nilssonsofia

nilssonsofia

3 indlæg
  • Skrevet

Jeg tror umiddelbart, at det bare er en rigtig dårlig vane. Jeg er selv i samme problem, hvor jeg efter aftensmaden kan have lyst til noget "lækkert". Men tror bare det er en dårlig vane, fordi jeg har givet det behov før. Så nu holder jeg bare igen og spiser en masse gulerødder, hvis det dog skal være. De mætter godt og stiller trangen. Men ellers så bare hold helt igen og nøjes med de store måltider i stedet for en masse små :)

lunaba

lunaba

10 indlæg
  • Skrevet

Det problem har jeg også lidt for mange gange. Jeg sidder ofte og drikker te for at holde det væk, og det fungerer oftest fint :)

caroline_j

caroline_j

4 indlæg
  • Skrevet

Hvis du slet ikke kan lade være og ikke kan nøjes med en gulerod i stedet, så prøv evt. bare at tage lidt mindre end du plejer til at starte med. Så hvis du tager et kæmpe stykke kage, så evt. prøv med det halve? Ellers vil jeg foreslå at bytte hvad end du snacker på ud med et lille stykke mørk chokolade. Det er faktisk rigtig godt, jeg er blevet mega fan af mørk chokolade og jeg føler at trangen til mere er mindre end hvis man spiser alt muligt andet :-) og sørg for at så snart du så har taget det ene stykke at du gemmer resten af pakken væk så det ikke ligger lige foran dig og lokker!

cæciliekramer

cæciliekramer

6 indlæg
  • Skrevet

Bortset fra hvis småspisningen får dit daglige kalorieregnskab til at eksplodere, vil jeg egentlig ikke sige, at der er noget i vejen med det. Jeg tror ikke, er der findes nogen 'rigtig og forkert' måde at spise på i løbet af dagen. Vi har alle sammen individuelle behov, og vores krop sender forskellige signaler afhængigt af, hvilke behov vi har. 

Hvis man spiser ofte, er det også behjælpeligt til at holde forbrændingen oppe. Men hvis du føler, at småspisningen er et problem, er det selvfølgeligt vigtigt, at du forsøger at gøre noget ved det. Jeg mener personligt, at det er et spørgmål om at lytte til sin krop. At mærke ordenligt efter, når lysten til småspisningen trænger sig på. Du kan eks. tage et stort glad iskoldt vand i stedet og derefter mærke efter igen. Eller lave en kande lækker chai-the. Hvis lysten stadig er der, så gør som de andre anbefaler, og spis nogle gulerødder. De kan umuligt sprænge et kalorieregnskab. Og så er de oven i hatten super sunde.

Held og lykke med det.