1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. forbrænding?

forbrænding?

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Haj alle.. jeg har et spørgsmål, som jeg håber i ville kunne hjælpe mig med. Det er egentlig meget simpelt, omkring forbrænding. Jeg ved godt, at for at tabe sig, skal man forbrænde mere end man indtager. Fint. Men så er det, at en som mig, har rigtig svært ved at holde styr på, eller skulle regne sammen, hvor meget jeg indtager og hvor meget jeg så skal forbrænde i min motion i forhold til det?

Er der en tommelfinger-regel på hvor meget man forbrænder ved at løbe 5 km f.eks.? og har i nogle gode råd eller fif til hvordan I regner på hvor meget i indtager, så i derfor ved hvor meget i skal forbrænde?

Håber i har nogle smarte ideer i ærmet, som kan hjælpe mig lidt på vej, til at komme ned på ideal vægten igen :)

- Tazz

 • Skrevet

På dette link kan du få en idé om, hvor meget du har forbrændt, hvis du fx har løbet 30 min: http://iform.dk/test-dig-selv/test-traening/test-hvad-forbraender-min-traening 

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Mange tak for dit link.

Jeg mister dog stadig pusten, og til dels motivitationen, når jeg tester mit basale stofstifte til 1428 kcal. Det er DET jeg skal forbrænde mere af, for at tabe mig ikk?  Ved den test, som jeg tog via linket her, skal jeg bevæge mig, til det der svare til at løbe over 2 timer om dagen for at forbrænde dette :( Det har jeg slet ikke tid til, eller overskud til.. Er der noget galt, eller er det rigtig nok?

Ved 2 timers gang forbrænder jeg 876 kcal, og så går jeg skal ikke mere om dagen. Jeg opgiver lidt håber når jeg ser dette :(

 • Skrevet

Hej ;)

Det virker som om du blander lidt rundt på sagerne.

Beregneren http://iform.dk/test-dig-selv/test-kost/test-beregn-mit-stofskifte giver dig en idé om hvad din krop bruger af energi i løbet af en dag i hvile bare ved at være til.

Det kan så give dig et billede af hvor mange kcal du så skal spise.

Resultatet fra beregneren http://iform.dk/test-dig-selv/test-traening/test-hvad-forbraender-min-traening kan give dig en idé om hvor mange ekstra kalorier du forbrænder ved at være fysisk aktiv så det kan du lægge til dit hvilestofskifte kcal hvis du vil vide hvor meget du forbrænder i løbet af en helt dag Smile

Håber det var til at forstå

Hilsner Ida

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Ahh... ja, det giver meget mere mening :)

Så er det så bare jeg ikke kan finde ud af at læse/regne på madvarene, hvor meget kcal de indeholder, så jeg kan følge med i hvor meget jeg spiser, og derved hvor meget jeg skal forbrænde. Bag på en madvare står det ofte i KJ, ved i hvor meget det er i forhold til kcal? Ved i om der er en test herinde, hvor man kan beregne ca. hvor meget kcal der er i forskelligt mad?

 

- tazz. Mange tak for jeres svar. Jeg bliver meget kloger på det hele :)

 • Skrevet

Vej ikke om der er en test herinde... Men mener at 1 kcal svarer til ca. 4,2 KJ. Har googlet lidt, og der er en side der hedder www.kalorietabel.dk, hvor du kan se, hvad der er i forskellige madvarer. Har ikke tjekket op på, hvor reel siden er, men tror den giver et meget godt billede af de fleste fødevarer:)

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

hvor er i søde :)

Vil med det samme tjekke linket Natascha, kan være jeg så snart kan få gang i at få smidt nogle kilo og erstate dem med muller :)

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Hjemmesiden www.madital.dk er rigtigt god. Her kan du oprette dig som bruger med højde, vægt, alder og aktivitetsniveau. Hvis du så sætter et mål - fx at have tabt 5 kg om en måned, regner den ud hvor mange kalorier (eller kJ) du skal have om dagen, for at opnå dette. Du kan så (måske bare i løbet af et par dage, hvis det passer dig bedst) veje den mad, du spiser og indtaste og derved se dit kalorieindtag. Samtidigt kan du indtaste den motion, du dyrker - siden udregner hvor mange kalorier du forbrænder ud fra dine personoplysninger (fx vægt) og lægger det til det andet. Det giver, alt i alt, et rigtigt godt billede af, hvor meget man kan spise på en dag. Det hele er selvfølgeligt bare cirka-tal, så du kan ikke regne med at tabe fx 252 g på en dag, bare fordi det står der. Men den virker i hvert fald rigtigt godt for mig!

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Ej super.. den vil jeg helt sikkert lige kigge på. Det kunne i hvert fald hjælpe, hvis jeg havde en ca. ide om hvor meget jeg indtager, og hvor meget jeg så skal bevæge mig. Det er nemlig svært, når man ikke liiige ved hvor meget én gulerod eller to skiver pålæg er i gram.. måske jeg lige må 'låne' de gamles køkken-vægt :D

Har du opnået vægttab med denne metode Xenia?

-tazz

lotte-8fa6f221e0

lotte-8fa6f221e0

2 indlæg
 • Skrevet

Jeg tabt mig 18 kg. på ½ år ved hjælp af www.madlog.dk, det er nu over et halvt år siden, og jeg har stadig ikke taget dem på igen.