1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. 5:2 kuren?

5:2 kuren?

rasmus kaae

rasmus kaae

30 indlæg
 • Skrevet

Hej med jer,

Jeg har min første rigtige fastedag i dag. Jeg har spist mit første måltid kl 18 da jeg kom hjem fra arbejde, så det vil sige jeg har slet intet spidst før dette og det er gået meget nemt, næsten for nemt. Det får mig til at overveje en måde at gøre det på fremtiden. Lad os sige jeg skal faste mandag, så er min tanke at jeg vil spise mit sidste måltid kl. 20 søndag aften og så gå i seng og stå op uden at spise før kl. 20 igen mandag aften. Så har jeg fastet i 24 timer og kan så slutte min faste af med at spise et godt og solidt aftenmåltid mandag aften kl. 20. Idet jeg må spise op til 600 kcal i løbet af fastedagen, tænkte jeg, at jeg kunne tage lidt salat til frokost, for stadig at hygge med kollegaerne på kontoret.

Hvad siger i til at gribe det således an? Jeg vil meget gerne have input, både for og imod :) Jeg ser frem til at høre fra jer.

aganini

aganini

21 indlæg
 • Skrevet

Hvad er belægget for at faste? Udover, formoder jeg, vægttab?

rasmus kaae

rasmus kaae

30 indlæg
 • Skrevet

Der er ret så mange påstande omkring sundhedsfremmende konsekvenser. Se bl.a denne dokumentar med den meget kendte og hædret engelske læge som også er en af forfatterne bag bogen 5:2 kuren. I dokumentaret kommer de meget omkring det sundhedsfremmende. Dokumentaren ses her:

 

http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms

 

aganini

aganini

21 indlæg
 • Skrevet

Har godt hørt en del om det. Noget med tilbage til urtiden, med hele vi-skal-gøre-som-da-vi-blev-skabt teorien, der også i høj grad har inspireret palæo :)

anonym-7c4b9bcc5e

anonym-7c4b9bcc5e

12 indlæg
 • Skrevet

In female rats:

Any degree of nutritional stress (fasting or mere caloric restriction) causes increased wakefulness (during the day, when they normally sleep), better cognition (for finding food), hyper alertness, and more energy. In short, female rats become better at finding and acquiring food when they fast, as if their bodies aren’t as well-equipped to deal with the stress of going without food. They also become less fertile, while the males actually become hornier and more fertile (probably to account for the females’ plummeting fertility). Ovary size drops (bad for fertility), adrenal gland size increases (which in rats indicates exposure to chronic stress), and menstrual cycles begin to dysregulate in proportion to the degree of caloric restriction.

Read more: http://www.marksdailyapple.com/women-and-intermittent-fasting/#ixzz2k56IrBcv


Det er slet ikke sundt at faste, hellere spis en ren kost hvor du så behandler din krop ordentlig. Alt for mange hopper på den der dumme fastekur, uden at vide hvordan den påvirker kvinderes kroppe. Generelt ville det nok nedsætte ens livskvalitet, hvis man på fastedagene mentalt bruger meget energi på at koncenterere sig om den mad man ikke må spise, planlægge og i ditten  og datten. Som du kan læse ud fra linket, er det generelt mere gavnligt for mænd, at benytte sig af periodisk fasting, end det er for kvinder. 

aganini

aganini

21 indlæg
 • Skrevet

Jeg er enig. Men Rasmus må da siges at være en mand?

 

rasmus kaae

rasmus kaae

30 indlæg
 • Skrevet

Tak fordi du har bemærket det Katrine Folmann :) hihi..

Jeg er ikke ekspert i faste eller nogen anden form for diæt/kur/livstil eller noget. Jeg har bare forholdt mig til et interview i debatten med hende den kendte læge som man ofte ser, som klart afviser at det skulle kunne være skadeligt med lidt faste samt andre eksperters udsagn. Om det så er korrekt aner jeg ikke, og heller ikke om faste har en anden virkning på kvinder end på mænd. Jeg er revisor, og har derfor ingen viden på området, men må tro på de eksperter der udtaler sig, herunder også en aldringsforsker, en muskelforsker samt den engelske læge. Derfor har jeg valgt at prøve det af, og viser det sig at have negative konsekvenser for mig, slutter det selvfølgelig omgående :)

Men kan nogen give input til om en fasteperiode fra kl 20 til kl 20 næste dag er ok?

 

 

aganini

aganini

21 indlæg
 • Skrevet

Min ekspertise består heller ikke i andet end at jeg læser medicin. Der kommer jo nye kostråd i medierne hver eneste uge, den ene uge er det suppekur den næste er det faste.

Hvad er det konkret du spørger til mht til 20-20 planen? Om det er ok? Om din krop kan klare det kan du bedst selv vurdere. Jeg kan ikke se nogen skade i en kort faste.

rasmus kaae

rasmus kaae

30 indlæg
 • Skrevet

Mit spørgsmål går mest på om det er mere effektivt at stå op om morgnen, og så ikke spise før næste morgen, eller om det er lige så godt at faste fra kl 20 den ene aften til kl 20 den næste aften? For det ville passe langt bedre ind i mit program. Men jeg ved ikke hvordan det er i forhold stofskifte, blodsukker og hvad det hele nu ellers hedder?.. som sagt revisor, ikke kyndig livstilsekspert :)

Ja der er lidt sport i at lancere nye kure ;) Men denne tiltaler mig meget, grundet de sundhedsmæssige fordele (trods det ser ud til at der er lidt uenighed) og fordi den virker perfekt til mig :)

Nu prøvede jeg det som sagt i går med 20-20, og det var forbløffende let, helt enormt let faktisk, så hvis jeg kan smide den lille mave på den måde, og blive sundere, så byder jeg diæten velkommen, og jeg elsker at eksperimentere lidt ;)

aganini

aganini

21 indlæg
 • Skrevet

Pub Med har ikke nogen videnskabelig evidens for at kuren virker. Men det betyder ikke at den ikke virker for dig. Jeg tænker umiddelbart at det er spild at stoppe sin faste kl. 20 om aftenen, for så skal du spise lige inden du går i seng. Det gør ingen forskel for forbrændingen (altså det med at kalorier efter kl. 18 ikke forbrændes er en skrøne), men jeg tænker det kan give en dårlig søvn, samt at stigningen i blodsukkeret lige før langvarig ro (nattesøvnen) ikke rigtig tjener noget formål. Man kan spekulere i hvad det gør ved kroppens stress-hormoner og blodsukkeret. Ustabilt blodsukker er jo disponerende for blandt andet diabetes, mens det synes at mænd er mere tolerable i forhold til hormonudsving ellers (her tænker jeg på hormoner der påvirker knoglemetabolismen, såsom cortisol). Ja, bottomline er at der er mange spekulationer og ingen konkrete undersøgelser om hvordan kuren virker på sigt.