1. Forum
 2. Kost
 3. Farvel Mavedelle
 4. mave- og sidedeller :-(

mave- og sidedeller :-(

skrogsgaard

skrogsgaard

10 indlæg
 • Skrevet

ja som mange andre også har, har jeg denne lille delle nederst på maven, og jeg ligner en der er oppustet altid. det bliver dog værre når de søde sager kommer indenbors :( 

 

jeg har trænet i ca. 3 uger nu, med zumba til wii og hulahop ringen på 1,5 kg. men ville gerne kunne yde fuldt ud på wii eller meget gerne komme ud og løbe. jeg har tabt mig de 1,2 kg. 2 cm. i taljen og 3 cm. over den lille delle nederst på maven. men jeg vil også gerne noget mavetræning i form af mavebøjninger og sådan, men mavebøjninger hjælper bare ikke? hvad kan i foreslå mig at jeg skal gøre i stedet? :-)

 

jeg vil så gerne af med min delle så min selvtillid kan komme tilbage, og jeg vil også meget gerne have lidt slankere sider også da jeg også har nogle håndtag, nogle foreslag til at fjerne dem også? :-)

 

håber på nogle brugbare svar :-) 

MVH. hende som gerne vil tabe sig igen :-)

christianspou

christianspou

36 indlæg
 • Skrevet

@skrogsgaard

Hej Skrogsgaard, hvis du gerne vil af med din lille mave og sidedeller vil jeg råde dig til at begynde på Spinning løb eller måske svømning. For at få din forbræding i vejret, og smide et par killo måske. Og de søde sager, som du skriver skal du holde dig fra. Og begynde at spise de naturlige sukker ting som der er i f.eks. frugt som Æbler, bananer, pære, kiwier osv.

Sådan som jeg kan tyde dit indlæg, er at du har en lidt for høj fedt procent. Som kan blive reduceret med en fornuftig kostplan og motion. Jeg har en guide der hedder "Myte: Maveøvelser får mavefedtet væk." her fra iform.dk :

http://iform.dk/traening/styrketraening/myte-maveoevelser-faar-mavefedtet-vaek

Som du kan se når du har læst igennem neders på siden kan du se følgende:

"En tydelig sixpack får kvinder kun med en fedtprocent på under 15, mens mænd skal helt ned under 10. Til sammenligning er kvinders fedtprocent gennemsnitlig på 25-30 og mænds på 15-20, lidt afhængigt af alder."

Sår når du har nedsat din fedtprocent først der kan du begynde at træne mavemuskler og se dem. Hvis det er det du ønsker. Og jeg synes vejen frem til at tabe sig hurtigt er at have en Protein rig kost, som gør at du restituere dine muskler hurtigt så du kan bruge dem igen dagen efter. Men pas på hvis du indtager for mange Proteiner i din kost kommer de til at sidde på sidebenen også! jeg har lidt læse stoff her omkring proteiner og hvis man er i overskud af dem, tager man på:

http://videnskab.dk/krop-sundhed/10-myter-om-proteiner-del-ii

Kig under Myte Nr 9.

Du kan få tjekket din fedtprocent i diverse fitness Scentre hvis du gerne vil det. Hvis du leder efter en kostplan som du kan følge, hvilke ting du skal undgå og hvad ting du må spise på din "kur".

http://iform.dk/traening/kost-og-traening/spis-dig-til-stoerre-muskler

Jeg håber jeg har hjulpet dig godt på vej nu, hvis du er uenig eller gerne vil vide mere er du velkommen til at skrive tilbage. Måske kommer de andre brugere også med nogle gode inputs!.

KH Christian Wink

 

siggabmv

siggabmv

7 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg har en veninde, som helt klar er æbleformet. Hun har svømmet en del, og hun har fået en virkelig flot mave! Så det er nok vejen frem. Løb skulle også være rigig godt, og så er det helt klart også en fordel, at det er gratis og kan gøres i smukke omgivelser :)

Derudover har Christian ret i, at du fuldstændig skal undgå sukker og søde sager. Frugt er en rigtig god erstatning! Sukkerholdig mad har et højt GI (glykæmisk indeks), hvilket får dit blodsukker til at stige hurtigt og falde relativt hurtigt igen. Hvis du sørger for at spise mad med et lavt GI (dvs. under 55), bliver det lettere at holde sig fra de søde sager, fordi dit blodsukker bliver mere stabilt. Man får et meget godt overblik over det på denne side:

http://foodoflife.ku.dk/vidensbanken/g/glykaemisk_index/

En anden grund til mavedeller kan være alkohol. Nu ved jeg ikke, om du indtager den slags, men jeg har i hvert fald erfaret på min egen krop, at de eneste gange, jeg har taget på på maven, har været i perioder, hvor jeg har festet lidt for meget.

Og så er der selvfølgelig den allerbedste måde at få en flot mave på: sex. Det lyder mærkeligt, men hvis man dyrker sex 3-4 gange om ugen (helst med en man er vild med), så glemmer man faktisk at tænke på mad, og i mange stillinger bruger man også sine mavemuskler. Det er også lidt sjovere end at ligge på gulvet og lave maveøvelser.. ;)

Jeg håber du kunne bruge det til noget! :)

skrogsgaard

skrogsgaard

10 indlæg
 • Skrevet

tak begge to :-) problemet er bare mit knæ :/ kan hverken svømme eller løbe med det, og skal måske også snart opereres i det, (skal til samtale den 23.08) så må vi se hvad han siger god for af hvad jeg kan efterfølgende, for vil SÅ gerne ud og begynde at labe :-) 

christianspou

christianspou

36 indlæg
 • Skrevet

@skrogsgaard

Når okay, jamen prøv at cykle ? Jeg er begyndt på spinning, og er blevet helt vildt bidt af det, og man belaster ikke sin knæ så meget som i f.eks. løb. Hvis man har den rigtige teknik, men husk også at dine knæ skal have hvile. Det du kan gøre på en spinnings cykel er Træk og Træd teknikken, og fokusere på at dine knæ blive skubbet lige frem. Og at du ikke sidder og vrigger og vrider i dine ben. Og når / hvis du kan stå op og cykle - Røven over spidsen af Cykel sadlen, armene ind til kroppen og hold skulderne over albuerne når du har et fast greb i styret. Så du ikke spænder for meget i kroppen.

Jeg er glad for du har læst mit lange svar igennem, det gør det hele værd ;). Du kan brug mit Råd - Hvis du får at vide du må begynde at træne igen. Jeg vil selfølgelig ønske dig held og lykke, og god bedring. PS - Mange mennesker har knæ skader PGA løb Hold dig fra det, hehe :)

 

skrogsgaard

skrogsgaard

10 indlæg
 • Skrevet

@Christian S

ja det gør det lidt mere værd at skrive til et oplæg :-) tro mig ved alt om cykling, har fået min knæskade fra BMX i 2008 og er først stoppet her i vinters med at cykle. :-) men når først man har cyklet BMX er spinning lidt kedeligt :-) men det er jo bare sådan det er hvis man vil tabe sig ;-)

men jeg må jo bare prøve at ta' mig lidt sammen til det spinning når nu vi har en herhjemme ;-) igen takker jeg for dine råd, og tak :-) håber på lægen siger at jeg kan komme ordentligt igen :-)

siggabmv

siggabmv

7 indlæg
 • Skrevet

Hvis du har problemer med dit knæ, skal du nok ikke satse på løb.. Jeg ville vælge svømning eller crosstrainer, så du ikke belaster knæet for meget.

christianspou

christianspou

36 indlæg
 • Skrevet

Hvorfor er der ingen "Like button" her på forumet :D? ^ enighed.

KH Christian

skrogsgaard

skrogsgaard

10 indlæg
 • Skrevet

haah :-) har prøvet svømning som har skrevet i en tidligere besked, for lavet nogle vrid i mit knæ når jeg svømmer, kan svømme to baner og kan dårligt støtte på mit ben resten af dagen :s desværre. er i en lidt svær situation pt. med det møg knæ :-) men vil prøve mig med noget spinning indtil jeg har snakket med lægen om jeg skal opereres eller hvad jeg skal :-)

 • Skrevet

Skal du så ikke lære at svømme crawl - der er ingen vrid i knæet, du træner hele kroppen og oveni hatten er forbrændingen høj.

Der er flere som foreslår spinning - har du hørt om aquaspinning? Der bruger man effekten fra vandet så man ikke belaster leddene så meget...