1. Forum
  2. Kost
  3. Farvel Mavedelle
  4. Irriteret tyktarm

Irriteret tyktarm

klara  t.

klara t.

1 indlæg
  • Skrevet
Hej piger Jeg lider desværre meget af irriteret tyktarm (IBS), med tendens til forstoppelse, oppustethed og ondt i maven. Nogen der har det samme og har nogle råd? Det hele er stadig nyt for mig :( Hilsen klara
stigxto

stigxto

84 indlæg
  • Skrevet

Hejsa!

Dette link er til en tråd her på Forum. der handler om emnet :)

http://iform.dk/forums/kost/sund-vaegt/irritabel-tyktarm

catte86

catte86

1 indlæg
  • Skrevet

@klara

 

Hej Klara.

det er super træls at have irritabel tyktarm, jeg har det selv og har været meget plaget af træthed, oppustethed og ikke mindst daglige mavesmerter. 

Jeg har prøvet en australsk diæt af der hedder low fodmap diet. Der står en del om den på nettet. 

For det først tabte jeg 3 af de yderst genstridige kilo uden at gøre noget for det, for det næste er jeg ikke længere oppustet og har fået overskud til at klare en alm dagligdag igen. Det er veldig besværligt og dyrt, men det virker og for mig er det det hele værd:)

håber at du kan bruge mit svar:)

Gudrun  Kristensen

Gudrun Kristensen

42 indlæg
  • Skrevet

Hej.

Jeg lider af det samme som dig. JEg har haft irriteret tyktarm i 5 år nu. Det er træls og hårdt. Det gør så ondt når man spiser det forkerte, og ens mave vokser sig op som om man skal føde inden for kort tid. Og alt det luft i maven det også giver. JA jeg har været til bryllupper mm. hvor jeg ikke kunne vælge en tætsiddende kjole, for jeg kunne næsten være sikker på at jeg ville få oppustet mave af vin ell mad.

Sund varieret kost (dog ikke kål + porre) er vigtigt. Undgå fedtstoffer og mælke produkter.

Det er også utrolig vigtig med motion. Det gør underværker. Jeg startede med lange (10 km) gåture, og begyndte at løbe. De siger at ens tarme har rigtig godt af motionen.

Der er et naturlægemiddel der hedder HUSK, det kan du også prøve og tage. Jeg kender flere der har haft success med dette, men personligt virkede det ikke for mig. For første gang i de 5 år, har jeg nu prøvet at gå to mdr uden mavesmerter og oppustet mave. Men det kræver man spiser rigtig og bevæger dig.

Jeg ønsker dig alt held og lykke, det er ikke en nem kamp