1. Forum
 2. Træning
 3. Løb
 4. Hælspore - hvad nu?

Hælspore - hvad nu?

naeb01

naeb01

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg har løbet regelmæssigt det sidste års tid. Dvs. 3-4 gange pr. uge, og det er faktisk gået rigtig godt. På vores sommerferie til Kreta løb jeg også, og her fik jeg så efter en uge store smerter i hælen, så jeg ikke kunne løbe. Efter hjemkomst fik jeg meldingen om at det var hælspore. Jeg har forsøgt at holde den så meget ro som muligt, og motionen består nu kun af cykelture.

Har nogen erfaringer og gode råd med hælspore?

john vinding

john vinding

1 indlæg
 • Skrevet

Min søn har i mange år spillet fodbold og led i en længere periode af hælspore som helt forhindrede ham i at dyrke sin sport. Vi prøvede idrætsklinikken på Herlev hospital og Gildhøj klinikken; men de kunne ikke hjælpe - det skulle gå over af sig selv. Jeg fik ham overtalt til  at prøve akupunktur selv om han ikke troede på det.  Det virkede helt mirakuløst og hans hælspore forsvandt nærmest fra den ene dag til den anden. En ting er sikker - det kan ikke skade at prøve. Vh.

inhoj

inhoj

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg oplevede det samme sidste sommer, jeg havde god gavn af ultralydsbehandlinger hos en fysioterapeut kombineret med et hælindlæg i skoene. Efter ca 3 måneder var det helt væk.

vibekehd

vibekehd

1 indlæg
 • Skrevet

Blev ramt af hælspore januar 2009, efter at have løbet 3 gange om ugen i 22 måneder, og op til 50 km om ugen. De første 4 måneder kunne jeg næsten ikke gå, fik blokade, der hjalp så jeg kunne gå med indlæg i skoene.

Der gik 15 måneder før jeg kunne løbe igen, jeg løber altid med silicone indlæg, og har altid indlæg i mine sko. Kan mærke at det kan komme igen.

Så tålmodighed er svaret - desværre. Selv begyndte jeg at svømme, men cykling er et godt alternativ, bare man sørger for at få pulsen op.

På behandlingssiden kender jeg til: Blokade, gigtpiller og shockwaves. Blokaden lettede, men fjernede ikke smerten.

ole s. rask

ole s. rask

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg har haft hælspore i ca. 3-4 år. Er blevet undersøgt af fodlæge, fået ultralyd og massage ved fys. - uden større virkning. Kom tilfældigt til en statsautoriseret fodterapeut og fik lavet indlæg til mine sandaler, løbesko og almindelige sko. Det hjalp. Ca. 500 kr. for et indlæg som er formstøbt efter min fod. Et af dem kan flyttes fra sko til sko. Nu bruger jeg et par MBT-sandaler uden indlæg - de er bare supergode - ingen smerter. Så har jeg tabt mig 11 kg - det gør heller ingen skade:-)

tonie kristoffersen

tonie kristoffersen

41 indlæg
 • Skrevet

Mmm. MBT sko er gode og jeg har brugt den lille orange massagebold på den ømme spore, sætter gang i blodcirkulationen og får betændelsestilstanden til at forsvinde.

karen winter

karen winter

1 indlæg
 • Skrevet

PAS PÅ!!!  Har løbet i 25 år regelmæssigt, men aldrig længere ned ca 10km pr gang. Jeg begyndte at døje med forfod og hæl for næsten 3 år siden. Har været omkring læge: gigt medicin, antiinflamatorisk medicin - virker kun mens jeg fik det. Fys: laserbehandling, ultrald, strøm - virker kun mens man er i behandling. Akupunktur: tager toppen - men virker kun mens man går i behandling. Binyrebarkhormon indsprøtning - virker kun kortvarrigt. Styrketræning og udstræk kan holde det nede så det er udholdeligt (bare jeg ikke løber). Er igang hos en kiropraktor nu - og det virker - men om det også kun er mens jeg er i behandling ved jeg ikke.

Jeg har heltsikkert ignoreret smerten for længe og bare løbet videre. Nu har jeg en næsten permanent betændelsestilstand i scenen under foden. Og KUN HVILE indtil jeg er symptomfri vil virke siger alle (undtagen kiropraktoren) - dvs de har givet op...

Så PAS PÅ - LYT til din krop, hvis de gerne vil ud at løbe igen inden for overskuelig fremtid.

charlottemac

charlottemac

1 indlæg
 • Skrevet

Må desværre sige at jeg har haft en hælspore i mere end 3 år. Har prøvet massage, fys øvelser, zoneterapi, arkupunktur, shockwaves og indlæg i skoene. Nogle at tingene har virket midlertidigt og generelt set har jeg det meget bedre nu, bruger indlæggene for det meste, dog ikke når det er meget varmt om sommeren; men jeg kan ikke løbe og hvis jeg ikke bruger mine indlæg bliver det værre igen. I starten var det en konstant smerte et bestemt sted, nu er det mere diffust hvor smerten er og ikke helt så slemt.

Høre gerne om flere gode råd! 

Liag

Liag

11 indlæg
 • Skrevet

Hvis hverken hvile, natskinner, skoindlæg eller fysioterepi virker, så bliver man ofte ordineret en anti-inflammatorisk salve. Kortison er antiinflammatorisk, men desværre kan der være bivirkninger forbundet med kortison. Lidelserne der kan opstå i forbindelse med kortison hos en lille procentdel af patienter kan være atropi (svind af fedtpuder) og brud på plantar fascial. Derfor skal man passe på denne form for behandling af hælspore.
Trykbølgebehandling (ESWT) er en noget nyere behandlingsform af hælspore, hvor energi-impulser forårsager små skader i vævet omkring hælspore. Jeg læste på sundhedsportalen http://www.sundhedslex.dk/haelspore-behandling.htm at disse mikroskader fremkalder en reaktion, der får kroppen til at regenerere vævet omkring hælsporen. Trykbølgebehandling bruges ofte til patienter med hælspore som en sidste udvej, der forgæves har prøvet alle andre behandlingsformer. Dette er en sidste chance for at undgå kirurgi. Ved en kirurgisk operation af hælspore løsnes senepladen fra hælbenet. En sådan operation kommer aldrig på tale før mindst 1 års utallige forsøg på at behandle hælspore på anden vis.

lise nørholm

lise nørholm

2 indlæg
 • Skrevet

Et lidt forsinket råd...har selv fået konstateret hælspore for 5 uger siden..kunne ikke stå på foden om natten og haltede om dagen. Kontaktede fodterrepeut/kiropraktor i Helsingør hvor jeg fik indbundet min fod, fik indlæg og anbefalet nogle specielle sko at gå i hjemme. Jeg halter ikke i dagligdagen og har ikke smerter om natten. Hælen kan stadig mærkes så det er ikke kurreret - MEN jeg har også kun fået en enkelt behandling indtil videre...men jeg har stadig håb for at det skal gå væk med kiropraktisk behandling og støtte.