1. Forum
  2. Træning
  3. Løb
  4. Brilleproblemer

Brilleproblemer

JaneDilling

JaneDilling

2 indlæg
  • Skrevet

Jeg håber at der er nogle brillebærende løbere der kan hjælpe mig -eller dvs. min løbemakker.

Min løbemakker bruger sine hverdagsbriller når hun løber, og har dét store problem, at hendes øjne løber helt vildt -hun forklarer sig med, at luften ligesom står stille bag brillerne således hende øjne løber i vand. Desuden dugger de hele tiden. Begge dele er meget forstyrrende elementer i vores løb.. Frown

Er der nogle der har lignende erfaringer med ovenstående og eventuel noge gode råd.

Tak på forhånd, vh. Januarpige..

Mie K. Nielsen

Mie K. Nielsen

4 indlæg
  • Skrevet

Hejsa.

Er selv brillebærer - kender problemet (og så problemet med sved om sommeren så de glider på næseryggen) - den eneste løsning jeg har fundet brugbar, er kontkatlinser til længere ture. Jeg bruger ikke linser til dagligt, men synes de er umagen værd når jeg skal omkring 10 km og over. Da jeg ikke har dagligt brug, har jeg endags-linser, hvor jeg får en ny pakke med 30 par, når jeg er ved at løbe tør - dvs ikke fast.

Smile Håber I får nogle gode ture (og at vejret snart arter sig - dét burde også hjælpe) Smile

runrunrun-e7adfa3597

runrunrun-e7adfa3597

720 indlæg
  • Skrevet

Hey Miss Januar :-)

Ja, det er et kendt problem. Det er fordi luften "suser" ind omkring næseryggen og driller øjnene.
Det hedder enten sportsbrille (good-looking...) eller kontaktlinser.

/A

Mikala123

Mikala123

28 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Faldt over denne ældre tråd omkring et meget normalt problem blandt mange forskellige løbere med briller.

Jeg bruger selv briller og har faktisk eksperimenteret med flere forskellige muligheder for at få bedre komfort ved løb med briller/ linser.

Alt afhænger selvfølgelig af hvor meget man er villig til at betale for mulighederne, men man kan fx få fremstillet en specialtilpasset sportsbrille med styrke, som dermed er skræddersyet til din pasform. Denne løsning er også klart den dyreste, men uden tvivl også den bedste hvis du er træt af strips/ bånd til at holde brillerne eller sætte kontaktlinser i øjnene. Bak Optics i Hellerup tilbyder bl.a. denne type briller til både mænd og kvinder.

En anden mulighed til dig som stadig ønsker at dyrke sport med briller, er at anskaffe sig et brillebånd/ elastik, der holder dine briller på plads så de ikke glider ned af næsen.

Den sidste mulighed som jeg selv benytter mig af nu er at skifte imellem en dags linser og briller, så jeg altid har linser i ved motion. For mig er det den absolut bedste løsning, da det hverken generer mig at sætte linser i øjnene samt prisen er god i forhold til den mængde linser jeg benytter. Yderligere er det også rarest i min optik ikke at have et objekt i ansigtet i form af briller under fysisk træning.