1. Forum
  2. Kost
  3. Kostdagbogen
  4. Brød uden mel

Brød uden mel

  • Skrevet

Er der andre der har forsøgt at bage de multikerneboller, iform bragte opskriften på ifm "4 gode brød uden mel"? Jeg synes det var lige til skraldespanden(meget øv), men var det mig der gjorde noget galt? Jeg vil gerne høre andres erfaringer :)

Anne L

Anne L

39 indlæg
  • Skrevet

Nej, jeg har ikke. Men jeg har til gengæld et andet fantastisk brød uden mel, som jeg gerne vil dele med jer alle:

Ingredienser:
100g mandler
100g valnødder
100 solsikkefrø
100 sesamfrø
100 græskarkerner
5 æg
1 dl olie
1 tsk salt

Hak nødderne (lidt groft) og kom dem op i skål sammen med kernerne. Tilsæt æg og olie og rør det hele godt sammen. Bages ved 160 grader i 1 time.
Lad brødet køle af på en rist. Kan gemmes i en uges tid i en lufttæt beholder.

Mums!

Mvh. Anne

stepher83

stepher83

46 indlæg
  • Skrevet

@Anne

 

Anne, kan man udskifte valnødderne med noget andet???

lone  tvedegaard

lone tvedegaard

10 indlæg
  • Skrevet

Uden at have prøvet det, så burde du kunne skifte dem ud med f.eks. hasselnødder. Jeg vil tro, at f.eks. cashewnødder og jordnødder vil give en helt anden smag og helt andet brød. Hvad tror I? Mvh Lone http://sundhedsbureauet.wordpress.com/ 

Anne L

Anne L

39 indlæg
  • Skrevet

Hej Stepher,

Ja, det tror jeg bestemt godt, at man kan. Eksempelvis med cashewnødder, som også er forholdsvis "bløde" ligesom valnødder. Jeg har ikke prøvet det, men kan forestille mig, at det ville virke fint. Måske også hasselnødder. Dem har jeg ikke prøvet at bage med, så jeg ved ikke hvor hårde de er. :) Bare det er en blød nød.

Håber det virker!

Mvh. Anne

stepher83

stepher83

46 indlæg
  • Skrevet

Ja, hasselnødder er jo ret hårde, så jeg tror at jeg vil give det et forsøg med cashew... Det lyder ret lækkert :-)

Anne L

Anne L

39 indlæg
  • Skrevet

Det er virkelig et rigtig godt brød. Tror det bliver lige så godt med cashewnødderne. Man kan også selv lidt bestemme hvor "groft" det skal være afhængigt af hvor meget man hakker mandler ect. Men det smager godt når der er nogle stykker ind i mellem. Det mætter også rigtig meget. :)

Held og lykke med det!

Mvh. Anne
http://www.meditationsguide.dk

  • Skrevet

@Anne

Lyder rigtig lækkert!
ved du noget om hvor mange kcal osv. der er i brødet? og hvor stort bliver brødet? ligesom et almindeligt rygbrød?

Mvh.
Benyamin. 

marisap

marisap

181 indlæg
  • Skrevet

Jeps det har jeg, og havde ingen problemer. Hvordan kan det være de var lige til skraldespanden? Prøv evt. at putte lidt carob i. Det giver bollerne en meget mørk farve.. :)

Anne L

Anne L

39 indlæg
  • Skrevet

@Benyamin

Hej Benyamin,

Ja, det bliver cirka på størrelse med et almindeligt rugbrød. Jeg kom det i en almindelig rugbrødsform. (Jeg ved desværre ikke hvor mange liter) Men det hæver ikke så meget. Kaloriemæssigt ved jeg heller ikke, men der er helt sikkert temmeligt mange kalorier i, da det jo primært er mandler og kerner. :) Så jeg vil skyde på 400-500 kalorier pr. 100g ligesom mandler. Til gengæld mætter det temmeligt meget.

Håber du kan bruge det til noget. :)

Mvh. Anne
http://www.meditationsguide.dk