1. Forum
 2. Kost
 3. Kost Og Træning
 4. E-cigaret og træning

E-cigaret og træning

afrika-elskeren

afrika-elskeren

1 indlæg
 • Skrevet

Hejsa!

Nu ved jeg godt at rygning er skidt, men det er altså nu engang en last jeg har.

Jeg vil derfor høre, hvor slemt e-rygning er i forhold til træning?
En e-cigaret er en slags cigaret med nikotin men uden andre skadelige stoffer, se evt. her

http://din-ecigaret.dk. Hvad mener i?

plasmapanda

plasmapanda

4 indlæg
 • Skrevet

Har selv røget i 20 år og er lige stoppet men er fortsat på en el-ciggie. Kan mærke markant forskel!!! El-cigaretter er ikke så farlige som medierne vil blæse dem op til at være. Problemet for f.eks. sådan nogle som Kræftens Bekæmpelse er at de har ingen langvarige målinger eller resultater på virkningen af dem så hvis de på nuværende tidspunkt siger de er ufarlige så kan de komme i klemme senere med muligt sagsanlæg :-) Hvis de der imod fordømmer dem og fraråder dem så kan de ikke komme i klemme senere.

Som du selv fremlægger så er der ikke ret mange stoffer i dem, og ingen af dem er decideret farlige. I almindelige cigaretter er der ca. 4000 giftstoffer i !!! Og man får tjære og papirspartikler ned i lungerne. Ved godt hvad jeg helst vil suge i af de to...

Så vil nogle med det samme fremhæve nikotin. Der er også nikotin i bl.a. kartofler, tomater og gulerødder... Nikotinen er ikke den største faktor selvom nogle tror det.

Min kommentar vil være: prøv at skifte til e-cig og mærk forskellen selv :-) Hvad har du at tabe?

 

RosesAreRed

RosesAreRed

4278 indlæg
 • Skrevet

Det er meget bedre at bruge e-cigaretter frem for at ryge rigtige cigaretter - i alle henseender og også i forhold til træning. Hvor almindelige cigaretter skader dine lunger og er ødelæggende for din kondition, er e-cigaretter bare en måde at få den nikotin, som man er afhængig af. Men da det er ikke er noget røg og tjære, er det i høj grad at foretrække frem for en smøg. Min holdning er, at det bedste og sundeste helt sikkert er at komme HELT ud af nikotinafhængigheden, men hvis man ikke synes, man kan det, eller har brug for hjælp på vejen, så er e-cigaretter et fint alternativ. 

Dog skal du være opmærksom på, at det faktisk ikke er lovligt at sælge e-cigaretter med nikotin i Danmark.

plasmapanda

plasmapanda

4 indlæg
 • Skrevet

@Retedk

 

Det er lovligt at sælge e-cigaretterne men ikke væsken. Men den fås nemt gennem udenlandske hjemmesider fra f.eks. Norge eller England :-)

magraha

magraha

19 indlæg
 • Skrevet

Jeg er også holdt op (næsten, ihvertfald) med almindelige cigaretter, ryger måske 3-4 af dem om ugen. Til gengæld damper jeg - og er som så mange andre temmelig overbevist om at det er MEGET mindre skadeligt end almindelige cigaretter. Jeg løb også i perioder da jeg var almindelig (stor)ryger, men synes godt nok at det denne gang er gået vildt hurtigt med at træne mig op til længere distancer. Jeg har ingen problemer med vejrtrækningen, og inger smerter i brystet.

Der findes som tidligere nævnt ingen langsigtet forskning når det gælder e-cigaretter, men at det er meget mindre slemt end smøger, også når det gælder træning, kan der vist ikke herske nogen tvivl om.

Så hvis du ikke kan overskue et rygestop lige nu (hvilket jo selvfølgelig ville være det bedste), men gerne vil i gang med at træne, vil jeg helt sikkert anbefale dem.

jens-olsen

jens-olsen

1 indlæg
 • Skrevet

Jaja, der er selvfølgelig skadelige stoffer i... Det er der jo også i bobel tygegummi, men e-cigaret indeholder hverken tjære eller for den sags skyld nikotin, alt afhængig af hvilken e-juice man vælger... 

Jeg køber min e-juice fra http://e-cigaret-butik.dk og kan tydelig mærke forskel når jeg løber at min hals har det bedre... Især i koldt vejr hvor luften godt kan kradse lidt ekstra... E-cigaret er et klart plus hvis man løber meget og ryger normalt...

kathrinet

kathrinet

6 indlæg
 • Skrevet

Altså i forhold til den seneste forskning er der meget lidt at være nervøs for... du kan læse meget mere her http://www.prnewswire.com/news-releases/casaa-new-study-confirms-that-chemicals-in-electronic-cigarettes-pose-minimal-health-risk-218843731.html

lisbet2002

lisbet2002

14 indlæg
 • Skrevet

Hej allesammen

Prøv at læse Allan Carr's bog 'Endelig ikke ryger', det gjorde jeg og den overbeviste mig om at jeg kunne holde helt op, uden andre hjælpemidler. Det gjorde jeg så og har været total røgfri i 3 1/2 år nu.

Lisbet

kathrinet

kathrinet

6 indlæg
 • Skrevet

@Lisbet2002

Har faktisk selv læst den - og ja hvis der er nogle bøger, der er god motivation i forhold til livsstilsændring og rygning - så er det Carr's bog. Det sagt så gik der to uger med rygestop, og så var jeg på den igen... Nu har jeg købt en e cigaret hos http://din-ecigaret.dk og faktisk været røgfri i over et år... Tror der er stor forskel på hvad der hjælper fra person til person!

iloverio

iloverio

1 indlæg
 • Skrevet

Hejsa:-) 

Jeg er selv gået over til e-cigaretter for noget tid siden of er meget glad for det! I forhold til mit helbred og i forhold til når jeg træner, så kan jeg tydeligt mærke forskel. Jeg har snart prøvet lidt forskellige slags e-cigaretter men er altid kommet tilbage til den mest almindelig og ikke så fancy e-cigaret, som de fleste forhandlere kalder for eGo et eller andet:-/ 

Mht. om hvorvidt det er farligt eller ej, så er jeg af den mening at det selvfølgelig ikke er sundt, MEN det er sundere end almindelige cigaretter og jeg sparer min krop for mange mange ubehagelige stoffer. Og når ja, så tror jeg at der er nogle "eksperter" rundt omkring, som tjener godt på at sige at e-cigaretter er farlige.

Jeg købte min hos http://din-ecigaret.dk og kan klart anbefale at prøve!